RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
30 juli 2021 7:53


‘Een lichtje in donkere dagen’
Foto: ‘Een lichtje in donkere dagen’
Een mooi gebaar. Foto: Miranda Klaassen

NUNSPEET - Bij de ingang van de begraafplaats aan de Van Oordtstraat in Nunspeet ligt sinds kort een bakje met steentjes. Op de steentjes staan afbeeldingen van brandende kaarsjes. Bezoekers mogen een steentje meenemen.

Er hangt een briefje bij met de handgeschreven tekst: ‘Alstublieft voor U. Een lichtje in donkere dagen om mee te nemen of om neer te leggen bij het graf van uw geliefde’. Er liggen inmiddels al tientallen steentjes op diverse graven. Miranda Klaassen uit Nunspeet is de maker..

"Op Facebook zag ik een groep 'Keitof', daar kan je foto’s inzetten van stenen die je beschilderd hebt met je postcode achterop. Als iemand hem dan vindt kan diegene dat ook melden in die groep. Ik zag die kaarsjes ook een keer voorbij komen en dacht dat ga ik ook eens proberen en na twee dagen was het mandje leeg", aldus de Nunspeetse.

Inmiddels is Miranda tweehonderd kaarsjes verder en merkt ze dat mensen het waarderen. Ze maakt ook steentjes met kabouters erop en verstopt ze dan in het Kabouterbos.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Grave  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie