RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
19 augustus 2021 15:37


Aangifte tegen burgemeester wegens discriminatie
Foto: Aangifte tegen burgemeester wegens discriminatie
Burgemeester Van de Weerd. Foto: Gemeente Nunspeet

NUNSPEET - Een inwoner uit de gemeente Nunspeet heeft aangifte gedaan tegen burgemeester Van de Weerd. Volgens de aangever, die graag anoniem wil blijven, is er sprake van een ongelijke behandeling van mensen met een andere genderidentiteit en geslacht.

De inwoner had de gemeente aangeschreven met het verzoek in de correspondentie de aanhef niet meer met ‘mijnheer’ aan te duiden. De persoon in kwestie identificeert zich namelijk niet als man of als vrouw.

Volgens de aangever zou de burgemeester als reactie aangegeven hebben dat mensen die anders aangesproken willen worden, zelf een verzoek bij de gemeente hiervoor moeten indienen. Er zijn namelijk burgers die wel met mijnheer of mevrouw aangesproken wensen te worden. De aangever stelt dat de grondwet voorschrijft dat dit niet zomaar aangenomen mag worden.

Daarnaast zou de burgemeester het psychische geweld dat gepaard gaat met ‘misgendering’ negeren, aldus de inwoner.

Volgens de gemeente is er geen sprake van discriminatie. “We wachten het vervolg op de politieaangifte in vertrouwen af. Verder reageren we hier niet op”, zo meldt woordvoerder Wob Meijering.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

geweld nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie