RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
20 oktober 2021 11:54


CDA Lokaal wil onderzoek of er tijdelijk extra vluchtelingen opgevangen kunnen worden
Foto: CDA Lokaal wil onderzoek of er tijdelijk extra vluchtelingen opgevangen kunnen worden
Een voorbeeld van noodopvang. Foto: Pixabay

NUNSPEET - De vluchtelingenstroom naar westerse landen neemt toe, vooral vanuit Afghanistan. De bestaande opvanglocaties kunnen de toestroom niet meer aan. Vooral in Ter Apel is de toestand onhoudbaar en krijgen mensen die al veel narigheid hebben meegemaakt vaak niet direct een fatsoenlijke slaapplaats. Demissionair minister Ferd Grapperhaus heeft burgemeesters opgeroepen om de komende weken voor extra opvanglocaties te zorgen.

De fractie van CDA Lokaal in Nunspeet vindt het onbestaanbaar dat vluchtelingen op deze manier worden behandeld. “Als ik de beelden op televisie zie doet me dat pijn”, zegt lijsttrekker Wichert Stoffer. “Deze mensen komen uit levensbedreigende situaties waarvan wij ons nauwelijks een voorstelling kunnen maken. Ik vind dat we deze vluchtelingen, onze naasten, op z’n minst een goede slaapplaats moeten bieden als ze in Nederland aangekomen zijn.”

Fractievoorzitter Koos Meijer gaat schriftelijke vragen voorleggen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil weten of burgemeester Van der Weerd de oproep van het Veiligheidsberaad heeft ontvangen en of hij voornemens is er gehoor aan te geven. “Wegkijken is inhumaan, wellicht kunnen we een locatie vinden waar bijvoorbeeld 30 á 40 minderjarigen tijdelijk kunnen worden opgevangen”, stelt hij. “Of kunnen we in regionaal verband een geschikte opvang voor een groep vluchtelingen inrichten. Ik vind in ieder geval dat we de vraag serieus moeten nemen en onderzoeken of we in Nunspeet kunnen helpen om deze noodsituatie op te lossen.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet  Voorst Nieuws 

de belofte de belofte - live nieuws vluchtelingen nunspeet gemeente nunspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie