Afdrukken
Ankeiler: Het college van B&W in Nunspeet heeft ingestemd met de exploitatie van het Kulturhus door de Stichting Dorpshuis Elspeet (SDE). In oktober 2021 had de gemeenteraad al unaniem ingestemd.

- Het college van B&W in Nunspeet heeft ingestemd met de exploitatie van het Kulturhus door de Stichting Dorpshuis Elspeet (SDE). In oktober 2021 had de gemeenteraad al unaniem ingestemd. Nu is er ook een overeenstemming bereikt over de voorwaarden. Daarbij komt de naam ‘Kulturhus’ te vervallen en is het vanaf heden ‘dorpshuis Elspeet’.

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte is blij met deze stap: “Als gemeentebestuur hebben we alle zeilen bijgezet om het dorpshuis voor Elspeet te behouden, we vinden het belangrijk dat er een aantrekkelijke centrale plek is waar alle Elspeters elkaar kunnen ontmoeten.”

De gemeente blijft voor drie jaar eigenaar van het Kulturhus en verhuurt het aan de SDE. Het is de bedoeling om het dorpshuis na die periode in eigendom over te dragen aan de SDE, die dan zelfstandig het dorpshuis exploiteert.

De SDE is verantwoordelijk voor de huur, de verhuur en de activiteiten in het dorpshuis. Naast de huidige huurders, het Elspeets Fanfare Korps, de bibliotheek, Stichting Cultuurkust en iCare, zal ook het kinderdagverblijf en BSO Vrij Spel intrek nemen in het dorpshuis.

Verder zijn er afspraken gemaakt over samenwerking met een partij die zich richt op de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. SDE gaat meer inzetten op het flexibele gebruik van de ruimten. Ook wordt in samenwerking met De Oranjehof een aantal WOC-activiteiten voorbereid die in het dorpshuis plaats gaan vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel