Afdrukken
Ankeiler: De gemeente wil voorkomen dat er te veel arbeidsmigranten of seizoenwerkers in woonwijken of dorpskernen worden gehuisvest. Zij kunnen voor spanningen zorgen in de buurt.

- De gemeente wil voorkomen dat er te veel arbeidsmigranten of seizoenwerkers in woonwijken of dorpskernen worden gehuisvest. Zij kunnen voor spanningen zorgen in de buurt. Denk hierbij aan geluidsoverlast en parkeerproblemen.

Met een zogenaamd parapluplan wil de gemeente Nunspeet het bieden van logies aan arbeidsmigranten of seizoenarbeiders aan banden leggen. Het parapluplan geeft de regels aan over wat wel en niet kan worden toegestaan.

Zo mag maximaal vijf procent van de woningen in een straat worden gebruikt voor de huisvesting anders dan van een huishouden. Ook mag het woon- en leefklimaat van omwonenden niet worden aangetast. Arbeidsmigranten kan huisvesting worden geboden door een tijdelijke ontheffing maar dan moeten ze zich wel aan de regels houden.

Het plan geldt ook voor het onderbrengen van arbeidsmigranten of seizoenwerkers in bedrijfswoningen en bedrijfsgebouwen of op campings en in units of stacaravans. Hierbij zijn goede woonomstandigheden voor arbeidsmigranten/seizoenwerkers niet gewaarborgd.

Het college heeft inmiddels laten weten een omgevingsvergunning verleend te hebben voor het tijdelijk opvangen van maximaal vijftig arbeidsmigranten op Landgoed De Grote Bunte. Ze mogen maximaal drie jaar op deze plek verblijven. In de vergunning staan ook voorwaarden opgenomen waaronder enkele eisen voor huisvesting en het beperken van overlast voor omwonenden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel