Afdrukken
Ankeiler: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet heeft besloten een bijdrage toe te kennen van 60.000 euro aan Veluvine en 40.000 euro aan het Noord-Veluws Museum.

- Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet heeft besloten een bijdrage toe te kennen van 60.000 euro aan Veluvine en 40.000 euro aan het Noord-Veluws Museum. Het geld is bedoeld om de twee grootste culturele instellingen een financiële opsteker te geven zodat ze door kunnen gaan na de tegenslagen door corona.

“Aan de toekenning van deze rijksmiddelen zijn geen nadere voorwaarden verbonden door het college, zolang deze maar worden ingezet voor het duurzaam in stand houden van de desbetreffende culturele instellingen”, laat de gemeente weten.

Door het Rijk is een bedrag van ruim 126.000 euro aan de gemeente Nunspeet verstrekt voor coronaondersteuning. Aangevuld met een resterend bedrag van een zelfde bijdrage uit 2020 van zo’n 1700 euro was een totaalbedrag van ruim 128.000 euro inzetbaar.

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft gemeenten dringend verzocht de extra middelen in te zetten voor het ondersteunen van de lokale culturele infrastructuur.

De resterende 28.000 euro is gereserveerd voor verzoeken om ondersteuning die nog kunnen volgen van andere, kleinere, lokale culturele instellingen. Verder heeft de gemeente Nunspeet ook rijksmiddelen voor dorpshuizen gekregen, waarvoor inmiddels ook aanvragen zijn ontvangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel