Lead image 1:
Lead image TXT 1: In totaal waren er 1150 kinderen. Foto: Slagwerkensembles Elspeets Fanfare Korps
Ankeiler: Groep 7/8 van de Da Costaschool in Elspeet en het slagwerkensemble Elspeet mochten maandag optreden ter ere van koningin Máxima.

- Groep 7/8 van de Da Costaschool in Elspeet en het slagwerkensemble Elspeet mochten maandag optreden ter ere van koningin Máxima. Alleen was de koningin er zelf helaas niet bij. Samen met zo'n 1100 andere kinderen traden ze op in de Doe Maar Mee Band, een registratie hiervan gaat naar Máxima toe.

De koningin is erevoorzitter van de Doe Maar Mee Band. Het is een initiatief om kinderen meer muziek te laten spelen op school. Het was jammer dat Hare Koninklijke Hoogheid niet zelf aanwezig was. “We hadden niet vreemd opgekeken als ze onverwachts toch wél op het erepodium zat”, vertelt Heidi van de Ridder, jeugdcoördinator van het slagwerkensemble.

Ook juf Annewil van de Broek van de Da Costaschool had de hoop dat Máxima toch nog even langskwam. “Maar daarom wordt het dus allemaal opgenomen, zodat ze het alsnog kan zien.” Voor de kinderen was het heel erg leuk om mee te doen. Bij de stallen van Paleis het Loo in Apeldoorn werd alles opgenomen.

Onder de overkapping

Omdat gedacht werd dat het zou regenen maandag, moesten de kinderen allemaal onder de overkapping bij de stallen staan. “Dat was een heel gepas en gemeet”, legt Heidi uit. Maar het paste en iedereen genoot volop.

Voor de kinderen van groep 7/8 was het vooral indrukwekkend om te zien. “Zoveel kinderen, instrumenten en overal cameramannen”, legt juf Annewil uit. Ook speelden professionele orkesten mee. De jeugd van het slagwerkensemble genoot ook volgens Heidi. “Het was een fantastische dag, een hele belevenis!”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel