Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Nieuwe roman over Villa Vennendal. Foto: Frédérique van der Vleuten-Jung
Nieuwe roman over Villa Vennendal. Foto: Frederique van der Vleuten-Jung

Nieuwe roman over Villa Vennendal. Foto: Frederique van der Vleuten-Jung

NUNSPEET - "Ik was dit al jaren van plan, maar het was er niet eerder van gekomen”, aldus de eigenaresse van Villa Vennendal Frédérique van der Vleuten-Jung over haar verschenen roman.

Een roman in drie delen te beginnen bij opa en oma, vervolgens over haar vader en moeder en tot slot over haar eigen werk samen met haar man Koert. Zij runnen nu samen het familiebedrijf en dragen het beproefde concept voor dit viersterrenhotel uit 'nostalgie met een knipoog op de Veluwe' uit.

"Villa Vennendal is een gebouw met een ziel", vertelt Frédérique. "In het boek 'Thuis in het grote huis', lees je wat zich tussen de muren heeft afgespeeld en wat dit betekende voor het leven van de verschillende generaties."

"Ik was het schrijven van dit boek al langer van plan en door dat we maanden dicht moesten in verband met corona, ontstond er meer tijd om dat een keer te doen", vertelt ze verder. "Al die gebeurtenissen door de jaren heen hadden zich in mijn brein opgehoopt en moesten er een keer uit. Ook werd ik geïnspireerd door een bandje van een interview met mijn oma, waarin ze haar levensverhaal vertelt."

"Het boek heb ik met plezier en heel openhartig, met alle menselijke emoties, geschreven. Ik hoop dan ook dat veel mensen er van zullen genieten."

Deel dit artikel