Bij het Radboudumc in Nijmegen werd een hart verlicht voor zorgmedewerkers.  Foto: Omroep Gelderland

Bij het Radboudumc in Nijmegen werd een hart verlicht voor zorgmedewerkers. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Een groot hart van lichtjes en chocolaatjes in Nijmegen en een gulle ondernemer in Harderwijk; deze acties moesten woensdag het zorgpersoneel in deze lastige coronatijd een hart onder de riem steken.

In Nijmegen legde het Radboud Oncologie Fonds een Lichtjeshart neer op het grasveld bij de hoofdingang van het Radboudumc. "Even wat hartverwarmends in deze roerige tijd", vertelt Marieke Kokkeler van het Radboud Oncologie Fonds.

Bekijk hieronder de reportage:

[video:7479743]

'Dat doet goed'

Het metersgrote hart werd om 17.00 uur aangestoken. Werknemers en bezoekers van het ziekenhuis kregen bij het voorbijgaan een chocolaatje en een kaart met de tekst 'Ik denk aan jou' aangeboden.

"Dat ze toch in deze tijd aan ons denken, dat doet goed", zegt een medewerkster van het Radboudumc. Het signaal komt volgens haar wel op een goed moment. "We moeten mensen weigeren, naar andere ziekenhuizen sturen. Er is echt veel veranderd."

Ook een passerende coassistente is verheugd met de actie. "Het zijn de kleine dingen die het doen", zegt ze lachend.

Lekkernijen

In Harderwijk wil visboer Peter van den Berg laten zien 'hoe blij we zijn met mensen die er voor ons zijn'. Voor het personeel van het ziekenhuis St Jansdal wil de ondernemer pakketjes maken met lekkernijen. De eerste 500 euro is ingelegd door de personeelsvereniging van de viswinkel.

Van den Berg riep streekgenoten op om ook te doneren en dat gebeurt massaal: ruim 3000 euro is al opgehaald.

Zie ook:

Deel dit artikel