Straks straalt Molen de Duif weer!. Foto: Ãrchief | RTV Nunspeet

Straks straalt Molen de Duif weer!. Foto: Ãrchief | RTV Nunspeet

NUNSPEET - Extra opbrengsten voor het onderhoud zijn bepaald niet overbodig. De grondige renovatie van de molen is in volle gang. Er wordt op drie locaties aan gewerkt.

In de molen, naast de molen en in de eigen werkplaats van de molenbouwer. Veel is inmiddels gerepareerd of vervangen. Wel bleek dat de kop meer schade had dan was ingeschat, dit was veroorzaakt door houtworm en houtrot. Ook bleek de halssteen kapot te zijn. Verwacht wordt dat de klus begin juli geklaard zal zijn. Dan volgen nog werkzaamheden om alles weer draaiend te maken. Als dit alles gedaan is zullen de vrienden van Molen de Duif zeker een feestelijk moment plannen om ,de Duif’ weer in volle glorie te laten draaien.

Om extra geld in het laatje te krijgen staan er weer diverse activiteiten op de rol zoals de midzomerfietstocht op 25 juni. Er zijn prachtige routes uitgezet van 16, 34 en 53 km. Er kan vanaf 10.00 uur worden gestart vanaf de molen. 30 juli staat er weer een kofferbakverkoop gepland en de traditionele Boerenlanddag zal na twee jaar stilte weer gehouden worden en wel op 1 oktober. Alle opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de molen.

Deel dit artikel