NUNSPEET - De Veluvine Fietstocht is één van de grote hits van de Muziekzomer Gelderland. Douwe, lid van de organisatie, is blij met deze grote belangstelling. “Fietsen, naar klassieke muziek luisteren, een drankje en een hapje eten, blijkt zeker met dit mooie weer, een unieke combinatie van zomers genieten”.

Zaterdag ging de route van circa 30 km van start bij Theater Veluvine te Nunspeet. Alvorens aan de tocht te beginnen konden de deelnemers hier genieten van een mini buitenconcert van het Trio Cortenbach. De fietsroute is belangeloos uitgezet door Hoegen fietsverhuur en voert door de prachtige omgeving van de gemeente Nunspeet. De tweede stop is bij het Kulturhus Elspeet, waar Suol Percussion een eigentijdse visuele act op slagwerk opvoert. De laatste muzikale stop is bij het Noord Veluws Museum.

Dit evenement is onderdeel van de Muziekzomer Gelderland, die jonge musici een podium willen aanbieden. De Veluvine fietstocht is mede mogelijk door een bijdrage van het Van den Broek Lohmanfonds.

Deel dit artikel