RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
7 december 2022 11:46


Grote Oogstdagen in Nunspeet
Foto: Grote Oogstdagen in Nunspeet
Meer bomen nu oogst zaailingen. Links: Eefje Schaap. Foto: RTV Nunspeet

- In retentiegebied De Kolk worden vandaag, door Meer Bomen Nu, zaailingen geoogst. Zaailingen zijn jonge uitgezaaide bomen of struikjes. De zaailingen die geoogst worden horen niet in het gebied thuis of zijn teveel voor het gebied. Voor goed natuurbeheer worden ze daarom uit het gebied gehaald.

Het gebied van de Kolk is een moerasachtig stuk, dat moet zo blijven. Teveel bomen zorgen ervoor dat al het water in het gebied naar de bomen zou gaan, waardoor het gebied teveel veranderd. Er wordt ook vaak gemaaid, door de gemeente, maar door te oogsten krijgen de zaailingen alsnog een kans. Vanochtend wordt er onder andere wilg en es uit het retentiegebied geoogst.

Het jonge groen wordt door vrijwilligers uit de grond gehaald en vervolgens per tien stuks en per soort gebundeld. Deze kunnen dan worden opgehaald door iedereen die graag meer groen in hun tuin wil. Eefje Schaap is één van de vrijwilligers en iniatitiefnemers om met Meer Bomen Nu naar Nunspeet te komen. Door in Nunspeet te wandelen merkte ze op dat er zoveel jonge bomen en struikjes weggemaaid werden, wat ze zonde vond. Uit enthousiasme voor het groen wil ze graag meewerken aan deze actie.

Vrijdag wordt er gewerkt in het parkgebied bij Molenbeek. Daar groeit veel wilg en berk. De zaailingen die geoogst worden, worden in een speciale sleuf gezet om vervolgens uitgedeeld te worden. Eefje: "Hoe meer handen er zijn, hoe meer we kunnen oogsten en er weer uitgedeeld kan worden." Een mooie kans ook om tuinen groener te maken. "Je hoeft niet meteen een grote boom in je tuin te laten groeien. Er zijn genoeg zaailingen die je klein kunt houden."

Eefje start vrijdag om 09.30 uur bij de rotonde aan het begin van het parkgebied, iedereen die het leuk vindt om te helpen en zaailingen een kans te geven, is van harte welkom!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie