Startbijeenkomst dementievriendelijk Harderwijk. - RTV Nunspeet

HARDERWIJK - Dinsdag was de startbijeenkomst om samen met organisaties en verenigingen in Harderwijk te werken aan een dementievriendelijk Harderwijk. De bijeenkomst is één van de activiteiten uit het plan van aanpak Dementievriendelijke samenleving.

De meeste mensen met dementie wonen thuis en gaan er nog graag alleen op uit, bijvoorbeeld om een boodschap te doen of om iets te regelen. Of om mee te doen aan een sociale activiteit. De gemeente Harderwijk wil mensen met dementie hierbij graag helpen en een dementievriendelijke gemeente zijn!

Samen werken aan een dementievriendelijke gemeente

In een dementievriendelijke gemeente draait het om het makkelijker maken van het dagelijks leven van mensen met dementie. Zodat zij zo lang mogelijk zelfredzaam kunnen zijn en blijven. Hiervoor werkt de gemeente samen met organisaties die onderdeel uitmaken van de werkgroep ‘Dementievriendelijk Harderwijk’.

Het komend jaar gaat de lokale werkgroep verschillende activiteiten organiseren. Met het doel dat mensen de signalen van dementie beter kunnen herkennen. Dat begint al op straat door iemand een hand toe te steken als diegene de weg kwijt is. Maar ook medewerkers in de supermarkt, in winkels en bij sportverenigingen. Op basisscholen en het voortgezet onderwijs wordt voorlichting over dementie aangeboden. Medewerkers van supermarkten, banken, politie en brandweer krijgen trainingen.

Om alle informatie over dementie op één plek te bieden komt er een Dementheek met onder andere een uitleen- en uitprobeerpunt voor domotica.

Harderwijk zijn wij samen

Iedereen kan in zijn of haar omgeving te maken krijgen met dementie. Samen kan daar wat aan gedaan worden in de Harderwijker en Hierdense samenleving. Zo kunnen mensen langer zelfredzaam blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.