Graffitikunst in nieuwe voetgangerstunnel Waterfront Harderwijk - RTV Nunspeet

HARDERWIJK - Bijna twee maanden hebben de drie kunstenaars van 13HOOG uit Amersfoort eraan gewerkt: de graffiti muurschildering in de voetgangerstunnel onder de N302 die het nieuwe parkeerterrein de Zonneweide (P8) verbindt met het Waterfront. De schildering aan beide zijden van de tunnel vertelt het verhaal van het oude Harderwijk én het nieuwe Harderwijk. Vanaf deze maand is de voetgangerstunnel open.

De schildering vertelt aan de sepiazijde van de tunnel een deel van de oude geschiedenis van de stad en aan de blauwe zijde een overzicht van de recentere geschiedenis. Zo vind je beelden van de visserij, molen De Hoop en het oude stadhuis en op het nieuwe gedeelte windmolens, dolfijnen en de Vuurtoren. Op het plafond prijkt de vlag van Harderwijk.

Bert van Bijsteren, als wethouder verantwoordelijk voor het Waterfront, is erg tevreden met de kunstschildering in de tunnel. Hij vertelt: 'Er is hard aan gewerkt en ik ben heel blij met het resultaat. Bezoekers aan het Dolfinarium en Harderwijk krijgen op deze manier gelijk een mooie indruk van onze stad.'

De doorgang voor de tunnel lag er trouwens al jaren. Toen het aquaduct begin 2000 aangelegd werd, was al besloten er een tunnel te plaatsen met het oog op de toekomstige plannen voor het Waterfront. De doorgang zat al die tijd dichtgemetseld en is in 2019 opengebroken vanwege de aanleg van het parkeerterrein.

De tunnel is vanaf nu onderdeel van de looproute voor bezoekers aan het Dolfinarium, die parkeren op het nieuwe parkeerterrein de Zonneweide (P8). In totaal zijn daar 1900 parkeerplekken. Overigens parkeren bezoekers er alleen als de parkeerplaatsen bij de Havendijk (P1) en de Lelykade (P2) vol staan.

Het parkeerterrein wordt later dit jaar nog voorzien van een zonnedak met 7500 zonnepanelen en sanitair. Verder komen er 30 laadpalen voor elektrische auto’s, acht camperplaatsen met stroom en parkeergelegenheid voor vrachtwagens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.