Subsidie voor realisatie van drie windmolens in Harderwijk - RTV Nunspeet
Ankeiler: Er is een belangrijke stap gezet in het project duurzame energievoorziening op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk.

HARDERWIJK - Er is een belangrijke stap gezet in het project duurzame energievoorziening op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk. De gemeente Harderwijk en waterschap Vallei en Veluwe krijgen een subsidie in het kader van Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie (SDE++). De subsidie die verstrekt wordt door de Rijksoverheid zal ongeveer 8 tot 13 miljoen euro bedragen. Deze subsidie zal gebruikt gaan worden voor de realisatie van drie windmolens op het industrieterrein.

De windmolens zijn van een middelgroot formaat. Hiermee valt het project in een bijzondere categorie windmolens tot 150 meter die onlangs door het Rijk is toegevoegd aan de subsidieregeling.

Wethouder Bert van Bijsteren: “Onze timing heeft goed uitgepakt, we zijn verheugd met deze toekenning. Het is tegelijkertijd ook een erkenning voor de kwaliteit van de projectontwikkeling, wat vertrouwen geeft in de laatste voorbereidingsfase voor de bouw van de windmolens.”

Patrick Gaynor, heemraad waterschap voegt toe: “De energietransitie is een enorme uitdaging. Bij verduurzaming van energie is een goede koppeling van vraag en aanbod essentieel. Dit vraagt om een nauwe samenwerking tussen waterschap, gemeente, inwoners, bedrijven en netbeheerders. Die samenwerking vindt hier al volop plaats.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel