Afdrukken
Ankeiler: Zowel het CDA als PvdA/GroenLinks hebben het college vragen gesteld over de huisvesting van arbeidsmigranten in De Grote Bunte.

NUNSPEET - Zowel het CDA als PvdA/GroenLinks hebben het college vragen gesteld over de huisvesting van arbeidsmigranten in De Grote Bunte. Het CDA wil weten hoe het zit met de vergunning en de PvdA/Groenlinks maakt zich zorgen over de ‘erbarmelijke omstandigheden’ waarin de mensen wonen.

Het college geeft aan dat er geen toezeggingen zijn gedaan. Voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten is het college in afwachting van de ontwikkeling ter plaatse en is er ook geen vergunning verleend.

De aanvraag voor een omgevingsvergunning loopt nog. Deze zal worden getoetst aan het vastgestelde voorbereidingsbesluit. Het college geeft aan dat de arbeidsmigranten zijn gehuisvest via Huisvestig.nl/Dutch Days. “Beide organisaties zijn aangesloten bij Stichting Normering Flexwonen (SNF) en voldoen aan de norm.”

Waar vrees bestaat bij PvdA/GroenLinks over de omstandigheden met betrekking tot coronabesmettingen geeft het college aan dat genoemde uitzendorganisatie strakke protocollen hanteert voor wonen, werken en reizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel