Atelier Dirk Verheij geopend - RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Donderdag 1 oktober is het Atelier de Engelenhoeve van Dirk Verheij geopend. Dirk Verheij is een natuur- en wildschilder die in 1952 geboren is in Rotterdam.

Op vroege leeftijd kwam Dirk al in aanraking met tekenen en schilderen door zijn schoolbezoek aan de Rotterdamse Vrije school. Daar leerde hij de eerste kneepjes van het vak boetseren, tekenen en schilderen. Maar bovenal het leren kijken en beleven van de natuur op een antroposofische gestoelde leest.

Dirk is pas echt gaan schilderen in 1991 met olieverf en gouache. Nog niet zo lang geleden deed hij dat naast zijn dagelijkse werkzaamheden als ecoloog en groenontwerper bij de gemeente Nunspeet. Na het behalen van zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft hij nu alle ruimte en vrijheid om zijn groene ervaringen te vereeuwigen.

In de komende periode is het atelier geopend op de dinsdagmiddag van 13:00-17:00 uur of op een ander of later tijdstip na een telefonische afspraak. Dit gezien het feit, om de nieuwe coronamaatregelen goed in acht te kunnen nemen in relatie tot de beschikbare ruimte. Daarom is het gewenst hiervoor een telefonische afspraak te maken, zodat u als bezoeker alle ruimte krijgt om de werken te bekijken. Een afspraak kan gemaakt worden via 06 – 23 49 02 74.

Een tweede reden van het openstellen van het atelier is om met name de schilderkunst van Wildlife weer meer onder de aandacht te brengen. Deze schildervorm is een beetje in de vergetelheid terecht gekomen door onder andere de digitale fotografie. Toch waren het, en zijn het nog de natuurschilders die met behulp van hun palet de natuur zo getrouw willen presenteren. 

Deel dit artikel