JOGG stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken - RTV Nunspeet

JOGG stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken Foto: RTV Nunspeet

JOGG stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken Foto: RTV Nunspeet

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpt de JOGG-gemeente Nunspeet, jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je van 25 januari tot 21 februari overal waar ouders van 2- tot 4-jarigen komen de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en wel als gezonde hapje.

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen. Zo draagt BSO Vrij Spel en het consultatiebureau in Elspeet en Nunspeet ook de boodschap uit van de campagne.

Jongeren op gezond gewicht

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met o.a. scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Kijk voor meer informatie op de lokale JOGG-websites:

Nunspeet –  Nunspeet Beweegt: www.nunspeetbeweegt.nl

Deel dit artikel