Drie scholen knutselen erop los voor een mooi legopakket - RTV Nunspeet

Welke kunstige wereld gaat winnen? Foto: Platform Techniek.

Welke kunstige wereld gaat winnen? Foto: Platform Techniek.

ELBURG - Platform Techniek Noordwest-Veluwe organiseert elk jaar de ‘Kunstwedstrijd vol techniek’, voor basisschoolleerlingen van groep 7 uit de regio. De eindstrijd, op 23 juni in Harderwijk, gaat dit keer tussen de Daltonschool Innova uit Elburg, de Van Kinsbergenschool uit Elburg en CNS de Morgenster uit Nunspeet. Zij kwamen het beste uit de voorrondes. Wethouder Marcel Companjen van Harderwijk is ere-jurylid tijdens de finale. Er zijn drie mooie legopakketten te winnen.

De opdracht is eenvoudig: elke deelnemende school ontvangt een houten plaat en hierop moet een ‘kunstige’ wereld gebouwd worden, passend bij het thema ‘Bibberbotjes in de ruimte’. “Het doel van deze wedstrijd is om jeugd bezig te laten zijn met techniek en hen zo te laten ervaren hoe breed en veelzijdig techniek is”, aldus voorzitter van de werkgroep, Fokke Drijfhout.

Door alle beperkingen rondom corona was het organiseren van de wedstrijd dit jaar wel een extra uitdaging. Uiteindelijk hebben zes scholen zich op het traject gestort. Door middel van een video of PowerPointpresentatie heeft de jury kunnen zien hoe het kunstwerk gemaakt is.

Deel dit artikel