Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De huwelijksvoltrekking door Sinterklaas. Foto: Tiny Ras
Sinterklaas verwelkomd door juffen in een trouwjurk. Foto: Tiny Ras

Sinterklaas verwelkomd door juffen in een trouwjurk. Foto: Tiny Ras

NUNSPEET - Op verschillende scholen in Nunspeet werd vrijdag het Sinterklaasfeest gevierd. Bij de Morgenster werd één piet in het bijzonder opgewacht door juffen in een trouwjurk. Ze waren in de veronderstelling dat piet Pedro op hen verliefd was nadat er de laatste weken tal van hints waren achtergelaten op school. Denk aan hartjes op de muur en op de vloer, maar ook brieven en kaarten met teksten als ‘ik hou van jou’.

De kinderen en de leerkrachten van basisschool de Morgenster hadden na de aankomst van Sinterklaas in Nederland een brief ontvangen van piet Pedro. Hij vroeg of hij gebruik mocht maken van het directiekamertje, omdat hij daar wat rustiger kon werken dan in het grote Pietenhuis.

Piet Pedro arriveerde vrijdag samen met Sinterklaas in een prachtige trouwauto, maar hij kwam niet voor de juffen. Hij wilde zijn vriendin pietje Riannetje ten huwelijk vragen. Pietje Riannetje vond het geweldig en zei meteen ‘ja’. Sinterklaas heeft het huwelijk tussen hen voltrokken in het bijzijn van alle kinderen van de Morgenster. Daarna werd het natuurlijk een groot feest op school.

Deel dit artikel