Thomas Letsch was woedend. Foto: Broer van den Boom

Thomas Letsch was woedend. Foto: Broer van den Boom

ARNHEM - Met het gezicht op onweer pendelde Thomas Letsch zaterdagavond langs de media na de sof tegen FC Groningen (1-3). De coach hekelde de elleboogstoot van Lois Openda. "Ik ben woedend, door hem spelen we bijna een uur met tien man."

Vitesse ging op eigen veld hard onderuit en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Aan een fraaie ongeslagen serie van tien duels kwam zo een einde. "We hebben een mooie reeks neergezet die voor een goede sfeer in het team heeft gezorgd. Deze moeten we maar snel vergeten", oordeelde aanvoerder Danilho Doekhi.

Kijk hier de reacties op de rode kaart van Openda:

[video:7535085]

"Tot de rode kaart was het een wedstrijd waarin niet veel bijzonders gebeurde", zag Letsch. "Het was niet ons plan om lange ballen te spelen. Groningen deed dat wel en wij gingen daar in mee. Van mooi voetbal was geen sprake."

Letsch was ook niet te spreken over het breekpunt in de wedstrijd. "Dit mag Lois niet overkomen. Ik heb de beelden gezien en dit was gewoon een rode kaart, allesbehalve slim van hem. Ik ben woest."

Provocaties

Doekhi was milder voor zijn ploeggenoot. "Ik hoorde dat hij een elleboogstoot maakte naar achteren. Dan weet je meteen dat het een stuk lastiger wordt. Hij werd ook geprovoceerd, je weet dat Te Wierik dat probeert te doen."

Vitesse kwam even later op achterstand. Letsch: "We laten de beste kopper van FC Groningen gewoon helemaal vrij staan. Strand Larsen wordt niet geblokt en kan dan makkelijk scoren. Ook in ondertal mag dat natuurlijk niet. Dit was een staaltje van slecht verdedigen."

Risico

Uit een counter viel vervolgens in de tweede helft de 0-2. Vitesse had tactisch wat omzettingen gedaan met meer risico. "We wilden die wedstrijd uiteraard nog winnen, maar we maakten opnieuw fouten, ook bij de 0-3. Daarna hebben we nog wel gevochten en een goal gemaakt, dat was nog wel positief misschien", aldus Letsch.

[image:7535087]

"Zij kwamen er een aantal keren goed uit", zag Doekhi. "Dat is zonde, maar ook het risico van het vak. We moeten ons nu weer snel oprichten. Er komt een mooie februari maand aan." Letsch: "Het wordt intensief met eerst een wedstrijd tegen Twente, dan PSV en ook Rapid Wien."

Deel dit artikel