Lekker relaxen op een nieuwe tuinset. Foto: Pexels

Lekker relaxen op een nieuwe tuinset. Foto: Pexels

- Het weer in Nederland lijkt de laatste jaren steeds extremere vormen aan te nemen. Zo hebben we de laatste jaren vaker en vaker te maken gehad met een storm. Onlangs trok storm Eunice nog over ons land. Door de kracht van deze storm is er behoorlijk wat schade aangericht.

Er ontstond niet alleen schade aan huizen en gebouwen, maar ook (spullen in) tuinen kregen het zwaar te verduren. Mogelijk is jouw tuinset door de harde windvlagen wel naar Duitsland gewaaid of heeft deze flink wat schade opgelopen. Wanneer dit het geval is, kun je de set mogelijk niet meer gebruiken. Ben je op zoek naar een nieuwe? Werp dan een blik op het aanbod tuinmeubelen van Van der Garde.

Groot assortiment tuinmeubelen

Als jouw tuinset storm Eunice niet overleefd heeft, ben je mogelijk op zoek naar nieuwe meubelen. Wacht hier vooral niet te lang mee. Doe je dit wel? Dan kun je op mooie lente- en zomerdagen namelijk niet genieten van het mooie weer in jouw tuin. Neem daarom eens een kijkje bij Van der Garde. Hier vind je namelijk een groot assortiment tuinmeubelen. Je kunt er onder meer een Van der Garde tuintafel kopen, maar er worden ook de nodige loungesets aangeboden voor op het terras of onder een overkapping. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je bij Van der Garde geen geschikte tuinset vinden.

Kies voor een stevige tuinset

Tuinsets zijn er in verschillende soorten en maten. Had je voor storm Eunice een kunststof tuinset in jouw tuin staan? Dan is de kans groot dat deze het niet overleefd heeft. Kunststof is immers een licht materiaal, waardoor de wind hem mogelijk weggeblazen heeft. Bij harde windvlagen kan een tuinset van kunststof maar zo kilometers verderop belanden. Om te voorkomen dat dit met jouw toekomstige tuinset opnieuw gebeurt, koop je een stevige tuinset. Kies in plaats van een kunststof tuintafel bijvoorbeeld voor een tuintafel van steen of staal. Doordat dergelijke tafels een stuk zwaarder zijn, krijgt de wind er minder snel vat op. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je jouw tuinset na een storm ergens in Duitsland terugvindt.

Waar tuintafels vaak zwaar zijn, geldt dit voor tuinstoelen in mindere mate. Niet gek, want je moet met zo’n stoel kunnen schuiven. De wind kan hierdoor eerder vat krijgen op stoelen. Om te voorkomen dat deze meegenomen worden door wind, kies je voor inklapbare tuinstoelen. Als er een storm voorspeld is, klap je de stoelen in en zet je ze binnen of onder een overkapping neer. Op deze manier is de kans een stuk kleiner dat jouw tuinset een storm niet overleeft.

Prijzen lopen uiteen

Wie denkt dat een tuinset altijd een vermogen kost, heeft het mis. Werp maar eens een blik op het assortiment van Van der Garde. Je ziet dan snel genoeg dat de prijs uiteenloopt. Sommige mensen willen niet onnodig veel uitgeven aan tuinmeubelen. Dit begrijpen wij maar al te goed. Besef je alleen wel dat een goedkope tuinset vaak van mindere kwaliteit is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat zo’n set gemaakt wordt van lichte materialen. Hierdoor kunnen de meubelen tijdens een storm weggeblazen worden of schade oplopen. Laat je daarom nooit te veel leiden door de prijs als je op zoek bent naar een nieuwe tuinset.

Zo voorkom je dat jouw tuinset opnieuw naar Duitsland waait

Is jouw tuinset door storm Eunice naar Duitsland gewaaid? Dan zit er vaak niets anders op dan nieuwe tuinmeubelen kopen. Aangezien deze meubelen je behoorlijk wat geld kunnen kosten, zit je er niet op te wachten om regelmatig nieuwe aan te schaffen. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat jouw tuinset bij een volgende storm niet opnieuw naar Duitsland waait. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij dit doen.

Om te voorkomen dat jouw tuinset wegwaait of beschadigt door een storm kun je ze het beste op een plek neerzetten waar de wind geen vrij spel heeft. Staat er een overkapping in jouw tuin? Zet de tuinmeubelen hier dan onder. De kans dat ze wegwaaien is dan namelijk een stuk kleiner. Als je geen overkapping hebt, kun je overwegen een tuinset tijdelijk naar binnen te halen. Wanneer dit ook niet mogelijk is, adviseren wij je om de meubelen in een hoek te zetten. De wind kan dan namelijk minder snel vat krijgen op de meubelen dan wanneer je ze middenin jouw tuin laat staan.

Deel dit artikel