Lijsttrekkers Mark van de Bunte (l) en Harm-Jan Polinder (r). Foto: Gemeente Nunspeet/Jan de Keijzer

Lijsttrekkers Mark van de Bunte (l) en Harm-Jan Polinder (r). Foto: Gemeente Nunspeet/Jan de Keijzer

NUNSPEET - Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag kreeg Gemeentebelang meer stemmen dan de SGP. Gemeentebelang heeft acht zetels weten te bemachtigen, tegenover zeven voor de SGP. In de 50-jarige geschiedenis van de gemeente Nunspeet is dat maar één keer eerder voorgekomen. In 1994 behaalde de partij zes zetels, de SGP vijf.

Het is wel vier keer voorgekomen dat de partijen evenveel zetels hadden: in 2010, 1998, 1990 en 1971. Die laatste verkiezing was net voordat de gemeente zelfstandig werd in 1972. In totaal worden in de gemeente Nunspeet 21 zetels bezet. Voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis behaalt één partij acht zetels.

Lijsttrekker Mark van de Bunte noemde het een 'aardverschuiving' woensdagavond. “Dit is zeker geschiedenis!” SGP-lijsttrekker Harm-Jan Polinder is niet ontevreden over de uitslag, de partij kreeg namelijk het hoogste aantal stemmen ooit: 4636. “Met zeven zetels voor ons moeten het vier mooie jaren worden. We zijn heel blij en dankbaar.”

Het was een heuse strijd tussen Gemeentebelang en de SGP woensdagavond. Tijdens de tussentijdse uitslagen was het steeds stuivertje wisselen wie bovenaan stond. Bijna 70 procent van de stemgerechtigde inwoners heeft een stem uitgebracht. Dat is iets lager dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, toen stemde bijna 73 procent.

Zie ook:

Deel dit artikel