Zomer in Nederland. Foto: Pexels

Zomer in Nederland. Foto: Pexels

- Het begint er dan echt op te lijken: zomer in Nederland! Met temperaturen rond de 25 graden kunnen we er niet meer omheen. Nog niet op vakantie? Dan is dit de perfecte tijd om te genieten van de zomer in Nederland. In deze blogs tips om de zomer lekker thuis te vieren.

Zwembad in de tuin

Met mooi weer is het heerlijk om even een duik te nemen. Zet daarom een zwembad in de tuin, zodat je tussen je dagelijkse bezigheden door even af kunt koelen. Er zijn veel verschillende soorten zwembaden, zodat er bij elke tuin een bijpassend zwembad is. Als je niet zoveel ruimte in de tuin hebt, en rekening wilt houden met kleine kinderen, is een kleiner opblaas zwembad ideaal. Dit kost ook niet zoveel moeite met opzetten en vullen. Als je het zwembad voor een langere tijd wilt laten staan, is een opzetzwembad een aanrader. Deze zwembaden zijn vaak wat groter en steviger, en gaan dus ook langer mee dan opblaaszwembaden. Een waterpomp is onmisbaar om het water in het zwembad schoon te houden. Laat de waterpomp het water minstens twee keer per dag rondpompen, wat gelijk staat aan ongeveer acht tot tien uur per dag. Zo voorkom je troebel water en geniet je het meeste van je zwembad.

Verfrissend drankje

Naast een verfrissende duik, is een verfrissend drankje ook een must-have tijdens mooi weer. Je kunt natuurlijk wat ijsblokjes in je favoriete frisdrank gooien, maar het is ook erg leuk om zelf een drankje te maken. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde zomerse smoothie, waarbij je verschillende soorten fruit door de blender doet. Voor de koffieliefhebbers is het mooie weer de perfecte gelegenheid om zelf ijskoffie te gaan maken. Houdt je van cocktails, dan is het erg leuk om deze zelf te maken. Een paar voorbeelden van zomerse cocktails zijn de Pina Colada, Strawberry Margarita of Aperol Spritz!

Zomerse activiteiten

Om de zomer thuis te vieren hoef je natuurlijk niet perse thuis te blijven. Ga bijvoorbeeld in de buurt een leuke activiteit doen. Wateractiviteiten zijn erg leuk om te doen tijdens het mooie weer. Er is voor elk wat wils, denk aan waterfietsen, kanoën, suppen of surfen! Als je even geen zin hebt in een watersport, huur dan een scooter en ga lekker touren. Met de wind in je haren zal het erg aangenaam zijn tijdens het mooie weer! Nog een tipje, pak een paar terrasjes tijdens je scooter tour.

Hitte ontwijken

Niet iedereen houdt van warm weer, dus we sluiten deze blog af met een paar tips waarmee jij de hitte kunt ontwijken. Ga bijvoorbeeld naar de bioscoop of een museum. Deze plaatsen zijn lekker gekoeld en ook nog eens erg rustig tijdens mooi weer. Ook is een tripje naar de woonboulevard erg geschikt om de warmte te ontwijken. Geef je huis een makeover en geniet ondertussen van de airco in de woonboulevard. Als je het binnen in huis goed gekoeld kunt houden, is het ook heerlijk om het huis even onder handen te nemen. ‘S avonds als het afkoelt kun je dan met een voldaan gevoel buiten genieten van de lagere temperaturen!

Deel dit artikel