Vlag van Diane is nog steeds spoorloos. Foto: Diane van den Top

Vlag van Diane is nog steeds spoorloos. Foto: Diane van den Top

NUNSPEET - Willem-Jan en Bertine Verschuur uit Nunspeet stonden voor een raadsel. De omgekeerde Nederlandse vlag, ondersteund door een boerenzakdoek was ineens gestolen. “Onze kinderen waren boos want de vlag voor de boertjes is weg”, laten ze weten op Instagram. Ook de stok was meegenomen. Inmiddels is hun vlag weer teruggevonden maar van andere Nunspeters is 'ie nog steeds zoek.

De diefstal vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag en niet alleen bij dit gezin. Ook de vlag van Diane van den Top is in die nacht gestolen. “Deze heb ik van mijn vader gekregen en heeft voor mij waarde. Hij is herkenbaar aan een boerenzakdoek vastgemaakt met een zwarte tiewrap. De vlag is vastgemaakt aan een spijker. Camerabeelden worden opgevraagd dus hang hem gauw terug, want als ik je op beeld heb dan weet ik je te vinden”, zo schrijft Diane.

Ze heeft al vier andere adressen waar hetzelfde gebeurd is. Aan de Ligusterweg, de Jan van Vuurenstraat/hoek Oenenburg en aan de Lupineweg was het raak. “We hadden niet verwacht dat ‘ie weggehaald zou worden, maar horen al verhalen dat ze met houder en al zijn meegenomen”, vertelt ze. Inmiddels komen een aantal gestolen vlaggen weer boven water. “Op Molenbeek is er één gevonden en ook bij de Nestlé. Helaas zit die van ons er nog niet tussen”, laat Diane weten. Uit solidariteit voor de boeren hangen veel inwoners de vlag omgekeerd op aan hun huis. Wie achter de diefstal zit is nog niet bekend.

Deel dit artikel