De juiste SAP Business One partner kiezen. Foto: Pixabay

De juiste SAP Business One partner kiezen. Foto: Pixabay

- Er wordt vaak gezegd dat de keuze van een implementatiepartner even belangrijk is als de keuze van het ERP-systeem. Maar waarom is dat zo? En wat mag u van uw implementatiepartner verwachten?

SAP Business One is een flexibele oplossing voor bedrijfsbeheer voor uiteenlopende sectoren als de voedselindustrie, de detailhandel, de procesindustrie en groothandels. Het ERP-systeem kan helemaal aansluiten bij wat bedrijven in deze sectoren nodig hebben. Dat betekent echter niet dat het andersom ook werkt. U hebt hulp nodig om uw bedrijfsprocessen te digitaliseren in SAP Business One.

Kan ik SAP Business One niet zelf implementeren?

Het korte antwoord is nee. Het is onrealistisch is te denken dat u SAP Business One zou kunnen implementeren zonder hulp van buitenaf.

Wat maakt een goede implementatiepartner?

Niet alle implementatiepartners zijn hetzelfde. SAP Business One-partners hebben verschillende ervaring en gebruiken verschillende aanvullende softwareprogramma’s voor SAP Business One. De volgende vier factoren moet u in overweging nemen bij het kiezen van een implementatiepartner die bij u past.

Ervaring

De juiste implementatiepartner kan het SAP Business One aanvullen met plug-ins, om u ervan te verzekeren dat uw bedrijf over alle nodige functionaliteiten beschikt om optimaal te kunnen werken met het systeem.

De ervaring en kennis van het team zijn de sleutel tot het succes van elk SAP Business One-project. Inzicht in uw bedrijfsprocessen en de uitdagingen in uw sector kunnen van partner tot partner verschillen. Een bedrijf met veel ervaring in uw sector kan dus uiterst waardevol blijken. Hoe verder in het proces u komt, hoe meer de specifieke technische kennis van de SAP-partner een allesbepalende factor van invloed zal blijken.

Bij Logres Business Solutions maken we gebruik van bijna 30 jaar ervaring in software- en cloud-implementaties om u door elke fase van het implementatieproces te helpen en daarna optimaal te kunnen ondersteunen. De ervaring van onze medewerkers helpt u het maximale uit uw investering in SAP Business One te halen.

Snelheid van werken

Een goede implementatiepartner werkt nauw met u samen om projecten te plannen, uit te voeren en te controleren, zodat men u een snelle implementatie kan garanderen en u binnen het budget kunt blijven.

U kent vast wel voorbeelden van ERP-trajecten die enorm uit de hand liepen, bijzonder tijdrovend waren en dus ook erg prijzig. Let er daarom op dat uw implementatiepartner door weet te pakken, om tijd en verspilling van middelen te minimaliseren.

Training van uw medewerkers

De implementatie van een nieuw systeem kan lastig zijn. Zonder de juiste training kan het een lang en moeizaam proces zijn om op snelheid te komen. Een SAP Business One-partner kan u de nodige opleiding geven om dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Uw superusers worden opgeleid en werken samen met een klein team van gebruikers van elke afdeling om het nieuwe systeem aan uitgebreide acceptatietests te onderwerpen.

Een goede implementatiepartner biedt in samenspraak met de superuser trainingen aan waarin eindgebruikers praktische voorbeelden krijgen te zien om een soepele overgang naar livegang te waarborgen.

Support

Tot slot is er de support. Het belang hiervan behoeft geen uitleg. Als nieuwe gebruiker van een systeem weet u gewoonweg niet genoeg om uzelf te 'ondersteunen'. Dit is waar een SAP partner om de hoek komt kijken.

Bij Logres Business Solutions krijgt u intensieve ondersteuning tijdens de eerste dagen dat u SAP Business One gebruikt en ook daarna blijven wij bereikbaar voor snelle en efficiënte support als u dat nodig hebt.

Technische ondersteuning wordt geleverd door onze SAP Business One Support afdeling die nauw samenwerkt met consultants die de implementatie verzorgd hebben.

Als u op zoek bent naar een goede implementatiepartner kan het lastig zijn om de vier bovenstaande factoren goed te kunnen beoordelen. Ons advies is daarom altijd om een demo aan te vragen die voor u op maat gemaakt is.

Niet alleen ontmoet u dan meerdere teamleden, u krijgt dan ook een voorschot van de oplossingen die zij u kunnen bieden op de uitdagingen waarmee u als bedrijf te maken heeft.

Deel dit artikel