Thuis en op het werk veilig werken. Foto: Pixabay

Thuis en op het werk veilig werken. Foto: Pixabay

NUNSPEET - Storing in de software, slecht wifi-bereik, digitale dreiging, onze werkplekken hebben in deze eeuw een iets andere benadering nodig. Het ICT-gedeelte moet tiptop in orde zijn om snel en veilig te kunnen werken. Hoe kun je zorgeloos aan de slag? Bijvoorbeeld door het uitbesteden van dit complexe aspect van de werkplek, oftewel door middel van werkplekbeheer.

Werken in een parallel universum

Het begrip werkplekbeheer is iets ingewikkelder geworden sinds we zo'n beetje alles online doen. Communicatie geschiedt via e-mail, vertrouwelijke documenten worden bewaard in de cloud. Presentaties, dossiers en rapporten worden op de computer voorbereid en opgeslagen in een wereld die bestaat uit enen en nulletjes, ook wel bekend als internet. Zo vertrouwen we veel toe aan een parallel universum, waar lang niet evenveel laat staan even streng toezicht is. Diefstal is in de echte wereld soms al moeilijk te voorkomen.

Thuis en op het werk veilig werken

Na de stroomversnelling waarin het thuiswerken tijdens de coronacrisis terechtkwam, gebruiken steeds meer medewerkers hun eigen laptop, telefoon en/of tablet. Apparaten die ook privé worden ingezet. Door de toename van cybercriminaliteit, gecombineerd met een flexibele inzet van allerlei apparaten, is efficiënt ICT-beheer dus noodzakelijk geworden. Maar ook moeilijker. Een gespecialiseerd bedrijf als BSV-IT concentreert zich op het inrichten van een werkplek die zowel op het werk als thuis veilig en overzichtelijk is. Van kantoortuin naar tuinkantoor en vice versa.

Uitbesteden van werkplekbeheer

Cybersecurity is al met al belangrijker geworden. Het uitbesteden van werkplekbeheer gebeurt steeds vaker omdat het opzetten van een bedrijf, compleet met een aantal bureaus en computers op zich geen hogere wiskunde is, maar wel sinds we in de al genoemde cloud werken. Het gevoel van veiligheid moet goed zijn. Het beheren van een werkplek waarin zorgeloos gewerkt kan worden, waarin vertrouwelijke informatie onbereikbaar is voor kwaadwillenden, gebeurt steeds vaker. Net zoals chauffeurs het vervangen van de remmen van hun auto aan de specialist overlaten.

Veiligheid in eigen hand

Onderzoek wijst uit dat 45 % van de bedrijven, klein en groot, te maken heeft gehad met een vorm van cybercriminaliteit. Het recht in eigen hand nemen mag daarbij niet, de veiligheid in eigen hand nemen wel. Met de inzet van ICT-experts wordt de virtuele werkplek onder de loep genomen en krijgt het geheel een uitgebreide veiligheidsupdate. Een noodzakelijk kwaad, en sowieso iets waaraan werkgevers niet graag zelf hun vingers branden. Sommige dingen worden simpelweg uitbesteed om een ondernemer te ontzorgen en zich te kunnen focussen op de zogenaamde core business: een goede omzet draaien en succesvol zijn.

Deel dit artikel