Asfaltroller. Foto: Pixabay

Asfaltroller. Foto: Pixabay

NUNSPEET - Vanaf maandag 14 november vindt er aan een drietal wegen in de gemeente Nunspeet groot onderhoud plaats. Het gaat om de Oudeweg en Vuurkuilweg in Hulshorst en de Kolmansweg in Nunspeet.

Vanaf maandag de 14e worden op de wegen voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Het begint met het reinigen van de rijbaan, om het asfalt vervolgens te frezen. Dit betekent dat de asfaltverharding centimeter voor centimeter wordt verwijderd door een asfaltfreesmachine die het asfalt als het ware van de weg schraapt. De Oudeweg (Harderwijkerweg t/m kruispunt Onder de Bos) en Vuurkuilweg (Oudeweg tot Van Meurspad) worden volgens de planning, die nog beïnvloed kan worden door de weersomstandigheden, vervolgens op de 15e en 16e geasfalteerd; de werkzaamheden aan de Kolmansweg ('t Hoge t/m kruising Waterweg) duren een dag langer tot en met de 17e.

Overige werkzaamheden

Na de asfalteerwerkzaamheden gaan de wegen weer open voor bestemmingsverkeer. Er zal tijdelijk nog wel verkeershinder zijn door overige werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Deel dit artikel