Dion van Werven met WK ticket omhoog. Foto: Eigen foto

Dion van Werven met WK ticket omhoog. Foto: Eigen foto

HULSHORST - Dion van Werven heeft zondag 6 november tijdens de Euro Golden Trophy op een regenachtig circuit van Genk met zijn verrassende tweede plek een ticket gescoord voor deelname aan de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-coureurs.

Aan het begin van de race had Dion niet verwacht om als tweede over de streep te komen. De veertienjarige coureur rijdt namelijk pas sinds één jaar wedstrijden in een kart. Daardoor was zijn prestatie niet alleen voor de toeschouwers een verrassing, maar ook voor Dion zelf: ‘Het is een droom die uitkomt dat ik nu naar het WK mag gaan. Ik ben helemaal verbaasd dat het gelukt is’.

Racen in de regen

Het eerste dat Dion op de ochtend van de race aan zijn vader Wilfred, die tevens de monteur van zijn zoon is, vroeg, was hoe laat het zou gaan regenen, aangezien hij weet dat hij een sterke racer is in natte omstandigheden. Er was regen voorspeld, maar het was nog maar de vraag of het ook zou gaan vallen tijdens de finale. Wilfred: ‘Het werd steeds later in de middag dat de regen voorspeld werd. Dat was de hele tijd spannend, uiteindelijk kreeg Dion wat hij graag wilde en begon het precies op het goede moment regenen’. Dat gebruikte Dion in zijn voordeel: ‘Aan het einde van de race dacht ik: ik kan het wel volhouden, want voor mijn gevoel was ik de snelste van het groepje. Ik hoefde ook niet meer in te halen. Want degene voor me had al een ticket’. En toen kwam hij inderdaad als tweede over de finish, met als prijs een ticket voor de Grand Finals.

WK Rotax Max

Dankzij zijn sterke prestatie in Gent gaat Dion van 19 tot en met 26 november met de besten van de wereld strijden op het kartcircuit van Portimao in Portugal. Hoewel hij heel trots is op zijn prestatie tempert hij zijn verwachtingen: ‘Ik weet dat er een heel sterk startveld is. Ik hoop me natuurlijk voor de finale te kwalificeren’. Wel staat hem nog een kleine complicatie te wachten. Normaliter rijdt Dion zijn wedstrijden op een chassis van CRG, maar tijdens de Grand Finals moeten alle junioren racen op een chassis van Sodikart. Dion schat de kans klein dat hij nog kan trainen met een chassis van Sodikart, maar dat zit hem niet in de weg: ‘Ik zie het allemaal wel. Ik heb er in ieder geval superveel zin in!’

Deel dit artikel