Orgel van de Oude Kerk in Amsterdam. Foto: Kalender Orgelmuseum Elburg

Orgel van de Oude Kerk in Amsterdam. Foto: Kalender Orgelmuseum Elburg

ELBURG - Na jaren zonder orgelkalender heeft het Nationaal Orgelmuseum in Elburg in samenwerking met fotograaf Jan-Willem van Braak voor het komende jaar weer een nieuwe orgelkalender gemaakt.

Het initiatief om elk jaar een orgelkalender uit te geven leidde al jarenlang een sluimerend bestaan, maar de intentie bestond nog steeds. Na een ontmoeting met de Wageningse (orgel)fotograaf Jan-Willem van de Braak werden er al snel afspraken gemaakt voor een nieuwe kalender. Het idee was niet nieuw voor Van de Braak, aangezien hij zelf al een orgelkalender had uitgegeven voor het jaar 2022.

Nieuwe kalender

De kalender bestaat uit twaalf foto’s van orgels uit heel Nederland. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de instrumenten van de Oude Kerk in Amsterdam en de Sint Christoffelkathedraal in Roermond, maar ook meer lokale orgels, zoals die uit de Grote Kerk in Harderwijk staan er in. Het museum en Van de Braak hebben ervoor gekozen om de kalender op A3-formaat af te drukken, om de pracht van de orgels nog meer zeggingskracht te geven.

De kalender is vanaf 16 november verkrijgbaar bij het orgelmuseum in Elburg.

Deel dit artikel