Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Nuborgh deelnemers. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Drukte met fietsen. Foto: RTV Nunspeet
Start van de Zandenplasloop. Foto: RTV Nunspeet

Start van de Zandenplasloop. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Joelende kinderen, talloze fietsers en mensen die aan het warmlopen zijn. Iedereen maakt zich klaar om de rondes te lopen van de Zandenplasloop. Iedereen die wilde, mocht inschrijven en meedoen. Loopgroep2000, organisatie van het evenement hoopt op goede lopers en een sportieve sfeer. Vanaf 09:00 uur konden deelnemers inschrijven om mee te doen en vanaf 10:00 uur kon het sportief van start gaan.

Henk Mentink, organisator van de Zandenplasloop, vertelt over vandaag, “het wordt vandaag voor de negentiende keer georganiseerd, dus volgend jaar hebben we een jubileum. Om 10:00 uur was de 550 meter, om 10:15 uur de 1100 meter, om 11:00 uur is de 5 kilometer en om 12:00 uur start de 10 kilometer.” Aan het weer zal het niet liggen, want het zonnetje schijnt heerlijk. Daar is de organisatie over te spreken.

Clubkampioenschap 2000

Tijdens de loop wordt er gestreden om het clubkampioenschap Loopgroep2000, Running2000 en de BB-lopers uit Zwolle, maar dat is niet het enige. “Bij elke loop zijn er voor de eerste drie prijzen, er komen hele sterke lopers voor de 10 kilometer en daar zijn aparte prijzen voor`, vertelt de organisator.

Om 12:00 uur is de laatste groep vertrokken en iedereen krijgt een herinneringsmedaille als aandenken aan deze dag.

Deel dit artikel