Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Alcohol vrij/arm assortiment. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Medewerker Jaap achter de balie/kassa. Foto: RTV Nunspeet
Ted, winkelmanager Gall & Gall Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

Ted, winkelmanager Gall & Gall Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Vrijdag om twaalf uur opende Gall & Gall in Nunspeet weer haar deuren. In een paar dagen tijd is de gehele winkel opnieuw ingericht. Alle stellingen zijn vervangen door stellingen met diepere planken voor meer voorraad. De winkel is met de nieuwe zwarte ebben hout achtige planken en eiken accenten weer helemaal aangepast aan de laatste trend van Gall & Gall.

Een hele klus

Ted, winkelmanager van Nunspeet, vertelt: ‘Dinsdag is onze gehele voorraad in een vrachtwagen geladen. Daarna zijn alle stellingen vervangen en donderdag werd alles weer ingeruimd.’ Hij is trots op zijn medewerkers Wendy, Annemarie, Koos en Jaap en dankbaar voor alle hulp van collega’s uit Epe, Apeldoorn en Lelystad, die tot in de late uurtjes hebben door gebuffeld. Ted is zelf al ruim 30 jaar werkzaam bij Gall & Gall, waarvan de laatste vijftien jaar in Nunspeet. Wendy hoopt volgend jaar haar 25-jarig jubileum te vieren, terwijl Jaap net begonnen is. ‘Wij zijn een hecht team en willen onze klanten graag persoonlijk adviseren. Er valt zoveel te vertellen over ons assortiment. Bijvoorbeeld deze wijn.’ en Ted haalt een fles uit het schap. ‘Al ruim 20 jaar oud, maar hij wordt ieder jaar nog lekkerder. Hij behoort bij mijn favorieten.’ In het brede assortiment is zeker de laatste jaren ook steeds meer aandacht voor alcohol vrije en - arme producten: wijnen, gin- en rum soorten, whisky’s en bubbels. ‘Voor alles is tegenwoordig wel een alternatief te vinden’ besluit Ted.

Geschiedenis Gall & Gall

In 1884 zocht Maria Gall een manier om na het overlijden van haar man in haar levenshoud te voorzien en begon als stoere zakenvrouw een slijterij aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, wijnhandel ‘Firma Wed. H.J.T. Gall’. Een vrouw van aanpakken, zeven dagen in de week van acht tot acht met het motto ‘Geen order te groot, geen order te klein en geen order te ver weg’. Na haar overlijden namen haar twee zonen de inmiddels meerdere winkels over en voegden zij de tweede naam Gall toe. Hun klantenkring bestond in die tijd vooral uit heren die kwamen voor een maatje jenever, fijne dubbele likeuren of Echte Fransche Cognacs. Bestellingen werden per bakfiets bezorgd. In 1989, ruim honderd jaar later, werd Gall & Gall overgenomen door het Ahold-concern, die de naam aanhield en ook ging gebruiken voor al hun winkels van Alberto, Impodra, Aquilar en Klerks. Daarmee werd Gall & Gall in één keer marktleider. De inmiddels 550 winkels zijn deels franchise en deels eigen filialen, zoals Nunspeet en zijn een vertrouwd en herkenbaar gezicht in het straatbeeld.

Deel dit artikel