Ankeiler: Een bijzonder moment voor een bijzondere gebeurtenis.

- Een bijzonder moment voor een bijzondere gebeurtenis. Locatiemanager Jenneke Lokhorst mocht dinsdagochtend een koppelbed voor de cliënten van woonzorgcentrum Seewende in Nunspeet in ontvangst nemen. Een wens van haar die zij had voorgelegd aan de Vrienden van het Baken.

Samen met Nunspeet Verbindt, particuliere giften en vooral een flinke bijdrage van kringloop De Cirkel kon Gert Drost namens de Vrienden dit bijzondere bed overdragen. Gert: “We zijn ontzettend blij dat we dit initiatief hebben kunnen verwezenlijken en een extra bedankje mag uitgaan naar de kringloopwinkel die de helft van de aanschafkosten voor haar rekening wilde nemen.”

Jenneke is enorm enthousiast over de aanschaf van dit bed voor de cliënten: “Het koppelbed is een hoog-laag bed dat door het extra brede matras naadloos aangeschoven kan worden aan een bestaand bed. Opname in een verzorgingshuis kan betekenen dat echtparen van elkaar gescheiden raken. Dat heeft natuurlijk en enorme impact. Ook met betrekking tot gezamenlijke intimiteit. Hoe fijn kan het dan zijn als wij als instelling de mogelijkheid bieden om toch een enkele keer naast elkaar te kunnen liggen en elkaars intimiteit te ervaren.”

Ook kan het bed gebruikt worden als mensen in hun laatste levensfase gebaat zijn bij direct lijfelijk contact met hun naasten. “Misschien voelen mensen hierbij nog een drempel, maar wij willen dit graag mogelijk maken. Nunspeet Verbindt had als thema ‘eenzaamheid’ en met dit initiatief willen we graag ook op dit gebied ruimte geven om eenzaamheid tegen te gaan. Het koppelbed kan hier een fijne rol in gaan vervullen. Het zou dan ook fantastisch zijn als we over een poosje niet genoeg meer hebben aan één bed”, aldus Jenneke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.