Ankeiler: Inwoners van Hulshorst zijn een petitie gestart om gesprekken over het Hulshorsterzand met de provincie en natuurorganisaties te herstarten.

- Inwoners van Hulshorst zijn een petitie gestart om gesprekken over het Hulshorsterzand met de provincie en natuurorganisaties te herstarten. De inwoners willen betrokken worden en inspraak hebben in het plan, want 'de mens moet ook een uitgangspunt zijn en niet alleen flora en fauna'.

De petitie staat sinds vrijdag online en is sindsdien al duizend keer ondertekend. De nieuwe plannen voor de zogenoemde recreatiezonering werden vorige week bekendgemaakt. Hierin werd duidelijk dat een deel van het Hulshorsterzand in het broedseizoen op slot gaat. Wijnand Kooijmans van Buurtvereniging Hulshorst vindt dit veel te ver gaan. Hij kondigde deze petitie dan ook al eerder aan.

De inwoners van Hulshorst zetten hun vraagtekens bij het nut van het afsluiten tijdens het broedseizoen, maar vooral ook bij de voorgestelde lengte daarvan: van 15 maart tot 1 september. “Dat lijkt vooraf ingegeven te zijn door de aanwezigheid van de nachtzwaluw. Maar dat is juist een soort waarvan de populatie toeneemt.” Bovendien vinden ze het beleid van Natuurmonumenten niet helder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.