Burgemeester trots op actie Henry Temmermans: ‘Wauw, dat is een held’ - RTV Nunspeet
Bevat Video: Video
Ankeiler: Burgemeester Van de Weerd is erg trots op de heldendaad van Nunspeter Henry Temmermans.

- Burgemeester Van de Weerd is erg trots op de heldendaad van Nunspeter Henry Temmermans. “Zaterdagavond werd ik geappt door één van mijn kinderen die zei: 'Pa, moet je nou eens kijken'. Toen had ik nog niet eens in de gaten dat het iets met Nunspeet was, maar kwam gewoon het filmpje even voorbij dat jij de auto van die mevrouw stilzette. Mijn eerste gedachte was dan ook: wauw, dat is een held.”

Nadat duidelijk werd dat het ook nog eens om een Nunspeter ging was het voor Van de Weerd duidelijk dat er als gemeente iets mee gedaan moest worden. Maandagavond ontving Henry dan ook op het gemeentehuis een mooie bos bloemen en het net verschenen boek ‘Gemeente Nunspeet vanuit de lucht’.

Voor Henry zelf is alles wat er na zijn daad gebeurt nog steeds niet te bevatten. De reacties zijn overweldigend. “Het maakt je wel trots en ik zou het zo weer doen.” Terugdenkend aan het moment van handelen moet de Nunspeter concluderen dat het best een gevaarlijke situatie was. “Ik keek meer achterom in m’n auto, de auto van de vrouw in de gaten houdende, dan dat ik zelf vooruit keek en op de weg lette. Ik heb geen seconde nagedacht over mijn eigen veiligheid.”

Snel schakelen zorgde ervoor dat Henry goed kon inschatten dat de auto van de vrouw hem wel moest raken. “Ik zette me schrap en hield met mijn handen mijn hoofd vast, wachtende op de botsing.”

Het Harderwijkse slachtoffer reed met een snelheid van zo’n veertig tot vijftig kilometer per uur. Voor Henry maakte ook dat geen enkel verschil: “Al had ze sneller gereden dan nog had ik het gedaan.” Op de vraag of de burgemeester hetzelfde had gedaan in zo’n situatie is hij duidelijk: “Ik geloof niet dat ik het benul zou hebben gehad om de auto ervoor te zetten. Misschien wel tegen de zijkant, maar daarom des te meer respect voor Henry, die het wel heeft gedaan.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.