Bevat Video: Video
Ankeiler: Levensgevaarlijk. Dat vinden de leraren en kinderen van de Bernhardschool in Ermelo van de Telgterweg.

- Levensgevaarlijk. Dat vinden de leraren en kinderen van de Bernhardschool in Ermelo van de Telgterweg. Die loopt vlak voor de school en kinderen moeten er elke dag oversteken. En dat is volgens de school niet zonder gevaar.

Er ligt weliswaar een zebrapad en is er een verkeerslicht, maar toch gaat het vaak bijna fout. "Het was rood, maar toch ging er een auto doorheen", vertelt Gijs Gijsbertsen. Hij is een van de leerlingen die elke dag op de fiets de weg moet oversteken. "Maar gelukkig hebben we het toch overleefd.", voegt hij toe. "Ik blijf stil staan totdat een auto stopt", zegt zijn klasgenoot Tessa Noordzij. "Anders voel ik me er niet veilig bij nee". Er is namelijk veel verkeer en veel auto's hebben haast zegt klasgenoot Lucas Plaggenborg: "Best gevaarlijk", vindt hij. "Want soms rijden auto's heel hard."

Tekst gaat verder na de video:

Bijna-ongelukken

De leerlingen voelen zich dus niet veilig. Michiel Fokkelman, de directeur van de Bernhardschool wil dan ook dat er iets gebeurt: "Ik vind dit een gevaarlijke weg. Veel leerlingen komen van de overkant van de weg en moeten oversteken om onze school te bereiken. Er zijn al regelmatig bijna-ongelukken gebeurt en we willen voorkomen dat er echt een ongeluk gebeurt. Daarom hebben we aan de bel getrokken bij de gemeente."

Mening

Maar de gemeente Ermelo laat weten dat de veiligheid rond scholen besproken wordt in een verkeersplan voor Ermelo dat in januari behandeld wordt. Eerder ingrijpen wil wethouder Leo van der Velden niet zegt hij in een vergadering: "Als daar acuut een probleem is dat er drie ongelukken in de week gebeuren, voel ik de noodzaak om in te grijpen. Dat is niet het geval. Er wordt een vorm van onveiligheid ervaren. Dat is niet onderzocht, dat is niet onderbouwd. Dat is een mening. Dat mag. Ik ga daar nu niet à la minuut iets aan doen. Dat kan ik ook niet en dat gaat tijd vergen, dan zitten wij in de behandeling van de mobiliteitsvisie. Ik vind het eerlijk gezegd een ontijdig voorstel."

Kalf en put

Directeur Fokkelman moet er bijna om lachen. "Ze hebben gezegd dat er eigenlijk eerst iets moet gebeuren voor er actie komt. Dan denk ik iets met een kalf en een put. En dat willen wij heel graag voorkomen." De gemeente en de school gaan binnenkort met elkaar in gesprek om te kijken wat er op korte termijn wel mogelijk is.