Ankeiler: De eerste tijdelijke woningen zijn geplaatst op het terrein aan de Beemdweg 17 in Ermelo.

- De eerste tijdelijke woningen zijn geplaatst op het terrein aan de Beemdweg 17 in Ermelo. Het gaat om kleine woonunits voor een eenpersoonshuishouden die gemakkelijk te verplaatsen is. Ze bieden onderdak aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar.

In totaal komen er 20 tijdelijke woningen voor een periode van maximaal 15 jaar. De gemeente heeft de grond gekocht en de woningcorporatie plaatst en verhuurt de woningen.

Met dit project wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huuwoning. Fleur Imming, directeur UWOON: “Het project past binnen de doelstelling van de gemeente en UWOON om de druk op de woningmarkt te verminderen. Ik ben trots op de samenwerking met betrokken partijen en kijk uit naar het eindresultaat.” Wethouder Klappe vult aan: “In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot. Deze tijdelijke woningen dragen bij aan een oplossing hiervoor.”

“Woningzoekenden die reageren op dit project moeten ingeschreven staan op hurennoordveluwe.nl en via een intakeformulier “solliciteren” naar een woning. In dit formulier motiveren belangstellenden waarom zij graag op deze plek willen wonen en wat zij aan het project kunnen bijdragen. Na een selectie vinden intakegesprekken plaats en wordt de keuze gemaakte welke kandidaten een woningen aangeboden krijgen”, vertelt Imming. Bij het toewijzen van de woningen wordt specifiek aandacht besteed aan het krijgen van een goede mix van bewoners.

De woningcorporatie zal de start van de verhuur aankondigen. Naar verwachting ontvangen de eerste bewoners eind maart 2022 de sleutel van de woning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel