Geschreven door
14 maart 2022 8:52

vv Nunspeet winnaar in streekderby
Entree sportpark Wiltsangh. Foto: RTV Nunspeet

- In de thuiswedstrijd tegen vv Hierden heeft Nunspeet door doelpunten van Lars ten Dolle en Dani Schmitz (2x) een 3-1 overwinning behaald. Uit een geweldige vrije trap in de kruising scoorde Stefan Jansen de 3-1.

Ten opzichte van vorige week had trainer Lucas Hoekman het elftal op vier plaatsen gewijzigd. Voor Gieljan Tissingh, Melle van der Woude, Vincent Huisman en Dani Schmitz waren er basisplaatsen ingeruimd.

Na een vrije trap van Dani Schmitz was er in de derde minuut de eerste kans voor Nunspeet. De inzet vanVincent Huisman belandde echter op de linkerpaal. Ondanks dat het aantal hoekschoppen in het voordeel van Hierden waren, leverden deze geen gevaar op. Nunspeet kreeg in de 25e minuut via Reijer Roelofsen vanuit een afgeslagen corner wel een goede mogelijkheid. Zijn inzet ging rakelings over het doel. Vlak voor rust werd, uit een corner, een kopbal van Jan Jurrien Hop van de lijn gehaald.

Vijf minuten na rust had Nunspeet een aanval over meerdere schijven en wist Emiel Goud de bal bij Dani Schmitz te krijgen, zijn schot ging echter over. In de 54e minuut kwam Nunspeet alsnog op voorsprong. Na een afgeslagen aanval was het Lars ten Dolle die met een geplaatst schot vanaf een meter of 25 wist te scoren, 1-0. Twee minuten later wist Nunspeet de score uit te breiden. Na een geweldige interceptie van Lars ten Dolle, wist deze de geheel vrijstaande Dani Schmitz te bereiken, die de bal onder doelman Niels Doornhof in het doel schoot, 2-0.

Na een uur spelen leek Nunspeet zelfs op 3-0 te komen. Nadat doelman Doornhof net buiten het strafschopgebied een overtreding op Dani Schmitz had gemaakt, was het Schmitz die zijn vrije trap door de doelman gestopt zag worden. In de rebound scoorde Lars ten Dolle, de treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Een paar minuten later was er, via Emiel Goud, een goede aanval over rechts. Zijn voorzet bereikte de bij de tweede paal geheel vrijstaande Dominique van de Grift, die zijn inzet door de doelman gestopt zag worden.

In de 73e minuut mocht Melle van der Woude alleen op de doelman af, maar de bal sprong net iets te ver van zijn schoen waardoor keeper Doornhof redding kon brengen. Tien minuten voor tijd werd Dani Schmitz in stelling gebracht en mocht hij alleen op de keeper af en schoof de bal beheerst in het doel, 3-0. Ondanks dat de assistent-scheidsrechter vlagde keurde scheidsrechter de Vries het doelpunt, terecht, goed. Zeven minuten voor tijd deed Hierden wat terug. Een geweldige vrije trap, vanaf links, van Stefan Jansen zeilde in de kruising in: 3-1.

Reactie van Lucas Hoekman: “Er komen steeds meer jongens terug van blessures en corona die steeds beter in vorm komen. Dat zie je ook terug in het veld. Daarnaast vonden we vandaag eindelijk weer het net en maakten we drie goede goals. Ook hebben we veel gecreëerd en daar kunnen we zeker verder mee.”

Zaterdag 19 maart speelt Nunspeet in Wierden tegen SVZW.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet