RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
5 april 2022 14:14


Eerste CNS-klas met Oekraïense kinderen gaat van start in Nunspeet
Foto: Eerste CNS-klas met Oekraïense kinderen gaat van start in Nunspeet
De Morgenster. Foto: RTV Nunspeet

- Deze week start op basisschool De Morgenster aan de Frans Huismanstraat in Nunspeet de eerste klas met Oekraïense vluchtelingen. Twee Oekraïense juffen gaan de les verzorgen aan voor nu dertien kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar.

“De eerstkomende dagen zal de focus echt liggen op het sociaal emotioneel bezig zijn”, vertelt Albert Magré namens de regiegroep onderwijs. De kinderen moeten volgens hem eerst tot rust komen omdat ze al zoveel hebben meegemaakt. “We gaan de echt ‘schoolse’ dingen zoals rekenen enzovoorts nog niet doen, maar eerder creatieve dingen met ze ondernemen.”

Voorlopig is de opzet dat alleen in de ochtend les wordt gegeven, van half negen tot twaalf uur. De gemeenschapsruimte op de school is omgebouwd tot een gezellig lokaal met zitjes. “Als we meer kinderen krijgen dan hebben we ook nog een lokaal bij basisschool De Ontdekking die we mogen gebruiken. Dan zouden we een boven- en een onderbouw kunnen creëren”, vertelt Magré.

Er wordt rekening gehouden met een tijdelijke schooltijd omdat ze uiteindelijk ook weer naar hun thuisland terug willen. “We gaan dus in eerste instantie op de Oekraïense toer. Als het wel langer duurt, gaan we eventueel een taalklas inrichten en over op het Nederlandse onderwijs.”

Om de leerlingen alvast iets mee te geven van de Nederlandse taal is de regiegroep op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen helpen. Het gaat dan om de praktische taalvaardigheid.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Onderwijs 

onderwijs vrijwilligers nunspeet kinderen lokaal voorpagina oekraine vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie