RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
19 september 2022 15:16


Björn Driessen Nederlands Golf Kampioen Strokeplay t/m 15
Foto: Björn Driessen Nederlands Golf Kampioen Strokeplay t/m 15
Björn op de Edese golfbaan. Foto: eigen foto

- Björn Driessen haalt revanche tijdens het NK t/m 15. Na zijn tweede plek vorig jaar en zijn NK t/m 12 titel in 2019 werd Björn dit weekend Nederland Kampioen t/m 15.

Zaterdag, goede start

Drie jeugdleden van Golfvereniging De Nunspeetse, Finn Vlaardingerbroek en Dean Janssens uit Nunspeet en Björn Driessen uit Elburg, deden afgelopen weekend mee aan het NK tot en met 15 op de Edese golfclub, sinds 3 jaar het vaste toneel voor dit kampioenschap. Na de eerste ronde van 18 holes op de zaterdag met veel mooie scores, deelde Björn knap zijn eerste plaats met twee andere spelers. Dean stond op een gedeelde 21ste plek en Finn haalde helaas op één slag na de ‘cut’ niet.

Resultaat

Zondag moesten ronde twee en drie gelopen worden, waarbij de weersomstandigheden, wind, regen en koudere temperaturen, een rol speelden. Na een tweede super ronde stond Björn 2 punten los van zijn achtervolgers. De vele regen die viel was voor de natuur natuurlijk geweldig, maar om in te golfen niet echt prettig. Het proberen je spullen onder de paraplu zo droog mogelijk te houden kost veel tijd en energie. Gelukkig ging Björn de derde ronde stug door en liet hij zich hierdoor niet van de wijs brengen. Dit resulteerde in een topprestatie met het NK kampioenschap als beloning!

Voor de 13-jarige Dean een mooie 21ste plaats en een prima uitgangspunt om volgend jaar alsnog een gooi te doen naar dit kampioenschap en ook voor Finn ligt er een mooie uitdaging.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ede  Elburg  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie