Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bedrijfsfotografie. Foto: mkphotograph
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Natuurfotografie. Foto: mkphotograph
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Photoshoots. Foto: mkphotograph
Ankeiler: Jongeren worden massaal eigen baas blijkt uit de jaarcijfers van de Kamer van Koophandel.

- Jongeren worden massaal eigen baas blijkt uit de jaarcijfers van de Kamer van Koophandel. Ook de 21-jarige Michael Kamp uit Nunspeet heeft een eigen bedrijf in de fotografie, ‘mkphotograph’. Hoe de meeste mensen een studie volgen en daarna voor een baas gaan werken, besloot Michael een ander pad te bewandelen. Zijn hobby werd zijn werk.

“Mijn bedrijf heb ik nu drie jaar. Hiervoor heb ik een fotografie-opleiding gevolgd, maar ik liep best wel voor op mijn opleiding. Ik had heel veel eigen kennis meegenomen, hierdoor had ik veel vrije tijd en zo kon mijn eigen bedrijf groeien. Nu ben ik volledig zelfstandig en afgestudeerd”, zegt Michael. Alles binnen het bedrijf mkphotograph draait om fotografie. Michael geeft fotografie-workshops, verkoopt prints en doet photoshoots.

Niet altijd perfect

Het lijkt perfect, maar het is best lastig. Michael legt uit, “het is toch wel lastig om op een jonge leeftijd een succesvol bedrijf te hebben. Mensen kijken je wel eens scheef aan van ‘goh kan dit wel, klopt dit wel, heb je die ervaring wel?’ die ervaring heb ik wel, maar dat zien mensen niet omdat je zo jong bent.” Ook zegt Michael dat mensen wel vooroordelen hebben maar als je laat zien wat je doet, ze die vaak terugnemen.

De mening van familie

Michael legt uit waar zijn familie tegenaan liep. “Mijn ouders vonden het vooral in het begin moeilijk. Ik heb een tijdje in Oostenrijk gewoond en ik ging terug naar Nederland, koos voor de fotografie-opleiding, maar de fotografie is best lastig om je geld in te verdienen, toekomstperspectief is onzeker, dus dat was een dingetje.”

Michael heeft al een aantal dromen behaald. Hij heeft zijn eigen bedrijf en verkoopt zijn prints, wat een passie project was. Hierbij gaat hij op zoek naar de juiste papiersoort en de juiste structuur. Hij heeft nog wel dromen, “iets waar ik aan ga werken zijn workshops geven in het buitenland. Ik heb wel ideeën voor locaties, zoals Oostenrijk, Slovenië, Italië, IJsland, dus wie weet.” Of Michael in Nunspeet blijft wonen is een goede vraag, “ik hoop het eigenlijk wel, want ik vind Nunspeet heel mooi, sowieso vind ik de Veluwe een heerlijke thuisbasis, lekkere bossen om de hoek, ik zou hier niet weg willen.

Tegenwoordig zit iedereen achter schermpjes en leven we eigenlijk online, maar Michael heeft een tip, “ga lekker naar buiten, vooral in de ochtend is het zo mooi!”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel