RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
4 november 2022 15:38


Werkzaamheden spartelvijver Zandenbos verlaat
Foto: Werkzaamheden spartelvijver Zandenbos verlaat
De plek waar de vijver gaat komen. Foto: RTV Nunspeet

- In het Zandenbos gaat een spartelvijver voor honden worden aangelegd. Volgens de plannen zou de vijver ter hoogte van het tunneltje bij de Zandenplas eind oktober klaar zijn geweest, maar de werkzaamheden zullen later van start gaan.

Locatie

Het idee achter de spartelvijver bij het tunneltje was dat honden (en hun eigenaren) een alternatieve plek krijgen om te ontspannen dan de Waschkolk en de Zandenbosvennen. De uiteindelijke locatie is vooral gekozen vanwege het natuurlijke systeem, legt boswachter Alex Plantinga uit op het boswachtersblog. ‘De beoogde locatie ligt tussen stuifduinen waardoor de vijver naar alle waarschijnlijkheid op een natuurlijke manier gevuld blijft. Dit soort locaties komen nauwelijks voor in het bos’. Daarnaast wordt de vijver gemaakt op een plek waar nu al een recreatief veldje is, waardoor er relatief weinig bomen gekapt hoeven te worden voor de aanleg.

Vertraging

Vanwege het vogelbroedseizoen zouden de werkzaamheden aan het begin van oktober beginnen, om vervolgens eind oktober klaar te zijn. Vanwege uitloop van werkzaamheden in de regio kan de aannemer echter pas later beginnen. Boswachter Plantinga verwacht dat dit niet betekent dat het broedseizoen van de vogels nu verstoort zal worden door de aanleg van de vijver; hij denkt dat de werkzaamheden vlot zullen verlopen. Volgens de boswachter zal er zeer binnenkort worden begonnen met het weghalen van bomen en struiken om plaats te maken voor de vijver en zal er al snel gespetterd kunnen worden in de spartelvijver.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie