Ankeiler: In het kader van KiKa Korte Broek gaat Mick (13) uit Hulshorst al de hele maand in zijn korte broek op de fiets naar school.

- In het kader van KiKa Korte Broek gaat Mick (13) uit Hulshorst al de hele maand in zijn korte broek op de fiets naar school. Met het initiatief vraagt hij aandacht voor kinderen die niet zomaar naar buiten kunnen omdat zij vechten tegen kanker. Mick hoopt met de actie € 1000,- op te halen voor de stichting.

‘Iceman 2.0’, zo noemt Mick’s vader Danny hem. ‘Als het aan hem ligt doet hij nooit een lange broek aan, en een jas doet hij alleen aan als wij dat aan hem vragen omdat het onder nul is.’ Lachend beaamt Mick dat hij het liefst altijd in een korte broek en t-shirt loopt. De actie van KiKa, KiKa Korte Broek, is Mick daarmee op het lijf geschreven. Voor de actie dragen mensen door heel het land van 19 t/m 23 december een korte broek. Toen een familielid Mick tipte op de actie dacht hij: ‘Dit kan ik ook de hele maand wel doen!’

KiKa Korte Broek

KiKa Korte Broek is een landelijk initiatief van de stichting, ontstaan in 2020. Pim uit Doetinchem droeg toen een korte broek in de kou om elke dag even aan zijn vriend Rein te denken, die ziek was geworden. Toen de school van Pim en Rein ook besloot om mee te doen met de actie ontpopte het zich tot een breed gedragen initiatief. Ook dit jaar weer doen allerlei scholen en organisaties, maar dus ook individuele mensen zoals Mick, mee aan de actie om geld op te halen voor stichting KiKa.

Fietsen in de kou

Ook nu de temperaturen flink onder het vriespunt komen, stapt Mick elke ochtend met blote benen op de fiets van Hulshorst naar school in Nunspeet. Op de vraag of hij het dan niet verschrikkelijk koud heeft, is het antwoord een heldere ‘nee’. Voor Mick kan het eigenlijk niet koud genoeg zijn. De weersverwachting van komende dagen deert hem dan ook niet. Sterker nog: ‘Ik word er eigenlijk wel vrolijk van!’, vertelt hij met een brede lach. Ook merkt hij dat mensen om hem heen, zowel die hij wel en niet kent, positief reageren: ‘Deze week werd ik zelfs gevraagd om op de foto te gaan met iemand die zei dat hij het heel stoer vond wat ik deed’.

Opbrengst

Dat men zijn actie waardeert, merkt Mick ook al in het bedrag dat hij heeft opgehaald. Nog ruim voor het officiële begin van de actie staat de teller al op € 715,- van de beoogde € 1000,-. Voor Mick geen reden om al op zijn lauweren te rusten: ‘Het zou het mooist zijn als we over ons streefbedrag heen gaan. Ik hou de korte broek in ieder geval nog aan.' Al gaat dat laatste sowieso niet zo vlug veranderen: wat Mick betreft loopt hij de hele winter, zijn favoriete seizoen, nog met blote benen door de kou.

Op de site van Kika Korte Broek kan je op Mick’s eigen actiepagina doneren. Op de pagina geeft hij ook updates over hoe het hem vergaat in de kou.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.