RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
16 december 2022 11:36


Gratis tickets familievoorstellingen voor kinderen
Foto: Gratis tickets familievoorstellingen voor kinderen
Ter illustratie. Foto: Theater Veluvine

- Theater Veluvine is in samenwerking met Rotary Nunspeet een nieuw initiatief gestart: Veluvine Theater & Kids. Het doel van het initiatief is om een hoopvolle boodschap te brengen door cultuur toegankelijk te houden voor kinderen. Per direct worden daarom gratis tickets beschikbaar gemaakt voor kinderen tot en met veertien jaar voor alle familievoorstellingen vanaf 29 december.

De kaartjes voor de kinderen worden betaald vanuit het Veluvine Theater & Kids Fonds. Het fonds komt volledig ten goede aan het toegankelijk maken met theater voor kinderen onder de vijftien jaar oud. Het theater hoopt zo veel mogelijk kinderen in de regio te bereiken met het initiatief.

Het idee

Het idee van gratis theaterkaartjes voor kinderen kwam vanuit Theater De Maaspoort in Venlo. Hannelore Leusink, directeur-bestuurder van Veluvine, voelde veel voor het idee dat gratis kinderkaarten iedereen de kans bieden om even te ontspannen in de fantasie die het theater biedt: ‘Wij vonden dit zo’n goed initiatief dat we contact hebben gezocht met de Rotaryclub. Zij omarmden het idee direct en zo werd er tijdens de veiling op het 50-jarig lustrumfeest geld ingezameld om theater gratis te maken voor kinderen’. Bij het Limburgse theater bleek het initiatief een groot succes: er kwamen sinds de lancering maar liefst 45% meer bezoekers naar hun theater. Leusink hoopt voor het Theater Veluvine op eenzelfde ontwikkeling.

Ondersteuning

Ook hoopt Leusink op meer ondersteuners voor het fonds, zodat het zo lang mogelijk doorgezet kan worden. Bezoekers kunnen ook een steentje bijdragen, namelijk door de theaterkaartjes wél te betalen. Om te stimuleren dat mensen die hun kaartjes wel kunnen betalen het fonds steunen, voegt het theater ook de optie toe om kinderkaartjes te bestellen tegen gereduceerd tarief. Op die manier wil het theater iedereen zelf een bewuste keuze laten maken voor zijn of haar bezoek. Wat betreft de hoeveelheid tickets geldt er geen maximum aan het bestellen van gratis kaarten, maar moet er wel minimaal één volwassen (betalende) begeleider mee.

Daling

Uit de cijfers blijkt dat theaterbezoeken voor kinderen steeds minder normaal worden. In 2021 ging 15% van de schoolgaande jeugd ten minste één keer naar het theater, maar een kwart ten opzichte van 59% van diezelfde groep in 2019 (bron: VSCD). Met het Veluvine Theater & Kids initiatief wil het theater deze ontwikkeling proberen tegen te gaan. Leusink: ‘Met dit initiatief hopen we ieder kind in regio Nunspeet, ongeacht de financiële positie van zijn ouders, de kans te bieden om kennis te maken met de magie van het theater.’

Voor meer informatie, de voorwaarden en het reserveren van gratis kinderkaarten kijk op de site van Theater Veluvine.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet  Venlo Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie