RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
1 januari 2023 16:34


Fris het nieuwe jaar in! Veel belangstelling voor Nieuwjaarsduik Zandenplas
Foto: Fris het nieuwe jaar in! Veel belangstelling voor Nieuwjaarsduik Zandenplas
Inloop Zandenplas. Foto: G.Rekers/RTV Nunspeet

- Het is 2023! Tijd om je goede voornemens te realiseren en af te trappen met een frisse Nieuwjaarsduik. Om 12:00 uur vanmiddag zijn ruim 100 deelnemers het water van de Zandenplas ingedoken. Gert Ponsteen en Gert Drost namen het initiatief om de Nieuwjaarsduik een nieuwe boost te geven en hopen dat deze weer een vast plek krijgt op de activiteitenagenda van Nunspeet.

Het is een populaire activiteit. In het water duiken voor het goede doel. Op veel plekken wordt er jaarlijks een duik georganiseerd voor belangstellenden. “Vorig jaar kwamen we elkaar toevallig tegen bij de Zandenplas en besloten we de handen ineen te slaan en dit te organiseren”, vertelt Gert Ponsteen. “In 2023 bestaat de Zwem & Poloclub Nunspeet 50 jaar en LEEF marathon Nunspeet viert haar 5-jarig jubileum. Het leek ons leuk deze jubileums te combineren met de Nieuwjaarsduik om zo het jubileumjaar in te luiden. De deelname is gratis, maar we hebben er een goed doel aan verbonden en vragen een vrijwillige bijdrage voor Stichting Verborgen Armoede Nunspeet.” Deze stichting zet zich in voor gezinnen in Nunspeet en omgeving die moeite hebben om rond te komen. Aan het eind van de middag had deze actie het mooie bedrag van € 397,80 opgebracht.

Veel animo voor de Nieuwjaarsduik

Gert en Gert hebben beide een sportachtergrond en zijn lid van genoemde verenigingen. Ze waren reuze benieuwd naar hoeveel deelnemers er het water in zouden gaan, want er was geen voorinschrijving. Zij hoopten op 50 deelnemers, maar hadden toch maar 80 oranje Unox-mutsen besteld. Hun ergste nachtmerrie was dat ze hier slechts met een handjevol mensen zouden staan. Maar bij de start hadden maar liefst 107 deelnemers zich geregistreerd. Na de warming up op de bekende liedjes Links Rechts en de Kabouterdans werd om 12:00 uur het startschot gegeven door wethouder Wichert Stoffer en renden de deelnemers het water in. Hoewel het zonnetje scheen en het water slechts rond de 7 ͦC was, was de algemeen gehoorde reactie ‘brrrr…. wat koud’. Een van de jongste deelnemers was de 6-jarig Bram met zijn zusje Eva van 9. ‘Super leuk, nog een keertje’, zei Bram met licht trillende lippen van de kou. Er was zelfs internationale deelname van Natalie en Amanda uit Londen, die op bezoek waren bij Nunspeetse vrienden. Na afloop van de duik werd er genoten van een warme chocolademelk of een kopje snert om weer enigszins op temperatuur te komen. Daarna gingen alle deelnemers met een voldaan gevoel weer huiswaarts. Het eerste goede voornemen zat erop!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie