RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
19 januari 2023 13:59


Na ruim veertig jaar komt er een einde aan de bowling in Nunspeet
Foto: Na ruim veertig jaar komt er een einde aan de bowling in Nunspeet
De bowlingbanen in De Brake. Foto: RTV Nunspeet

- Dat er in 1980 een bowlingcentrum gebouwd werd bij de toen nog jonge Brake was al een unicum, stelt bowling- en horecamanager Harrie Petersen. Nu er bij de nieuwe Wiltsangh geen bowlingcentrum komt, verdwijnt de mogelijkheid om in Nunspeet te bowlen definitief.

‘Al een aantal jaar dachten we tijdens het oudejaarstoernooi dat het wel eens de laatste kon zijn, maar steeds bleek dat we het komende jaar nog konden bowlen. Tot nu dan, afgelopen oliebollentoernooi wisten we allemaal dat het definitief de laatste was’, vertelt Petersen aan RTV Nunspeet.

Geschiedenis

Toen bowling in de jaren ’80 in opkomst was, kreeg Jaap Klaassen het voor elkaar dat er een bowlingcentrum bij De Brake aangebouwd zou worden. Het was in die tijd bowlingvereniging Split 80 die een competitie startte, op de dinsdag- en donderdagavond. Later kwam daar ook nog de damescompetitie bij, die op diezelfde dagen in de middag speelde. Tot aan vorig jaar werd het bowlen op deze avonden doorgezet; toen het duidelijk werd dat dit jaar het laatste zou zijn, werd alleen nog op de dinsdag doorgespeeld. ‘Tot vorig jaar waren er zo’n 100 tot 150 mensen actief. Nu het op zijn einde loopt bowlen we nog tot aan 31 januari door met een groep van 50 á 60.’ Petersen was blij om te zien dat velen, hoewel ze al wisten dat de competitie dit jaar niet uitgespeeld kon worden, toch besloten om zo lang het kon te blijven bowlen.

Een van de records in Nunspeet, vereeuwigd in de vorm van een bowlingpin - Foto: RTV Nunspeet

‘Het is voor veel spelers leuk om als herinnering aan de afgelopen jaren iets mee naar huis te nemen. Het bowlen op de dinsdag- of donderdagavond was toch iets wat sommigen hier veertig jaar gedaan hebben!’ aldus Petersen.

Voor wie nog een keer wil bowlen is Nunspeet is het overigens nog niet te laat. Tot aan de opening van het nieuwe sportpark blijft De Brake, inclusief het bowlingcentrum, nog open.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

geschiedenis nunspeet voorpagina bouw vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie