RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
10 juli 2023 9:02


Meet en Greet kudde beschermingshonden
Foto: Meet en Greet kudde beschermingshonden
Veel belangstelling. Foto: Eigen foto

- De schaapskudde van de Schapendrift Elspeet wordt op de heide beschermd door een kudde beschermingshonden. Afgelopen vrijdagochtend om 11:00 uur was er de gelegenheid om deze honden te ontmoeten op de heide in Vierhouten. De excursie duurde tot ongeveer 13:00 uur en de informatieochtend werd goed bezocht.

Tijdens de informatieochtend werd er vertelt over de kudde beschermingshonden, waarom ze bij de kudde zijn, wat je als buitenstaander moet doen als je een kudde met kudde beschermingshonden tegenkomt en was er ruimte om vragen te stellen. Tijdens de ochtend waren er geen andere honden welkom.

Daphne van Someren is schaapsherder in Elspeet en vertelt over de ochtend op de hei: "Het was wegens het warme weer naar de ochtend verplaatst en ondanks dat we het wat kort dag hebben aangegeven waren er nog zo’n 25 belangstellenden met vragen. Deze grote belangstelling hadden we niet verwacht." De mensen die er waren kwamen ook uit Vierhouten, "De schapen grazen tegenwoordig ook in Vierhouten dus er waren mensen die daar meer over wilde weten. Ook waren er mensen die interesse hadden in de honden."

Tijdens de excursie werd de vinger extra gelegd op hoe jij je moet gedragen als er een kudde met kudde beschermhonden aankomt, "Het is heel belangrijk dat mensen weten hoe ze zich moeten gedragen, zodat het niet fout kan gaan. Ook vinden we het heel belangrijk dat mensen weten waarom de honden er zijn", vertelt Daphne.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Someren Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie