Ankeiler: Sinds een maand is Minouche van Kranen de nieuwe directeur van de Veluvine. Tijd om eens een praatje met haar te gaan maken.

- Sinds een maand is Minouche van Kranen de nieuwe directeur van de Veluvine. Tijd om eens een praatje met haar te gaan maken. “Mijn eerste maand is omgevlogen” vertelt Minouche enthousiast. “Ik heb met alle bewoners van ons pand kennis mogen maken en die zijn er op heel veel verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de Bibliotheek, Stichting Welzijn Nunspeet, jongerenwerk, het kinderdagverblijf, de internationale schakelklas, vluchtelingenwerk, cultuurkunst met muziek- en danslessen. Maar ook onze eigen organisatie met onze medewerkers, het theater met zijn contacten, artiesten en impresariaten, en ons filmhuis. Zo is veel informatie tot mij gekomen: mooie verhalen, wensen en ambities, van alles kwam voorbij. Complex, maar ook uitdagend. Ik vroeg mij toen af: Hoe kan ik een rol spelen, om al onze bewoners met elkaar en met de inwoners van Nunspeet en omgeving te verbinden, met Veluvine als middelpunt?”

Minouche is geboren in Nieuwkoop en heeft daar haar jeugd doorgebracht. Toen zij 18 jaar oud was verhuisde het paarden minnend gezin naar Doornspijk. Na het afronden van haar middelbare school, studeerde Minouche Toeristisch Management in Utrecht, waarna zij een baan vond in de evenementen organisatie. Zij werkte onder andere bij Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn, waar in haar tijd ook het TV-programma ‘De Stoel’ van Rik Felderhof werd opgenomen. Maar het onbekende lonkte en zo trok zij de stoute schoenen aan en solliciteerde bij de KLM. Ruim acht jaar heeft zij door haar werk bij KLM veel van de wereld gezien, veel mensen ontmoet, cultuur gesnoven, natuurschoon bewonderd, musea bezocht en veel ervaring opgedaan.

Hobby werd werk

Door familieomstandigheden kwam Minouche naar huis en pakte zij haar hobby op: koken. Ze volgde een opleiding patisserie in Engeland en Amerika, begon haar eigen chocolaterie en taarterie en deed dit met verve. Ze werd gevraagd ‘kook’programma’s te presenteren en jureren op RTL 4, was gastdocent op de Hogere Hotel School in Den Haag en verzorgde workshops. En toen overleden haar ouders en bleef er een goed lopend familiebedrijf in brandblusapparatuur achter. Niemand in de familie had belangstelling het bedrijf voort te zetten en zo pakte Minouche deze nieuwe uitdaging op en maakte het bedrijf klaar voor de verkoop.

Corona

Daarna brak de coronaperiode aan en was het voortzetten van haar vorige werkzaamheden onmogelijk. In de evenementenbranche lag alles stil en ook workshops werden niet georganiseerd. Bij de Brandweer stuitte Minouche op een tijdelijke vervanging van de persoon die alles regelde rondom alle brandweeropleidingen. Vervolgens ging ze aan de slag als ‘Chef Banqueting’ bij het paviljoen van Park De Hoge Veluwe en was zij verantwoordelijk voor de organisatie van alle evenementen. En dan zie je zo dicht bij huis de advertentie voor een nieuwe directeur voor de Veluvine…

Bos bloemen

"Na een uitgebreide, bijzondere en leuke sollicitatieprocedure staan ze dan ineens met een bos bloemen voor je deur met de mededeling: De baan is voor jou! Ik wist niet wat mij overkwam, ik ben er nog onderste boven van" Minouche vervolgt: "In de Veluvine zie ik alles bijeenkomen wat ik in mijn leven heb gedaan, echt super leuk! Graag wil ik iedereen uitnodigen om woensdag 20 september naar de Veluvine te komen om kennis te maken én om samen met mij de opening van het nieuwe theaterseizoen mee te maken."

Previewavond

Het komend seizoen ’23-’24 heeft een zeer gevarieerd programma van Muza, een vluchteling met een groot muzikaal talent, tot Tineke Schouten en van de musical Piaf tot Twente Plat. En voor de jonge theaterbezoekers is er natuurlijk ook genoeg te zien van Ernst, Bobbie en de rest tot Fien en Teun en van Steven Kazàn tot Rapunzel, de musical. Uit dit veelzijdig programma zijn een aantal artiesten geselecteerd, die een voorproefje van hun voorstelling laten zien. Daarnaast zal er een verrassend element zijn op deze avond. "Verrassend, onthullend en sprankelend met een gouden randje. Dat wordt samengevat de avond ", aldus Minouche.

De Previewavond is te bezoeken op 20 september om 19.30 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 8,- p.p. (incl. één drankje) via www.veluvinenunspeet.nl of aan de kassa tijdens kantoortijden. Komt u ook?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel