Lead image 1:
Lead image TXT 1: Koppen bij elkaar. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Organisatie en tijd voor koffie. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Circa honderdveertig landelijke brandweerteams hebben in voorrondes gestreden voor een finaleplaats van de brandweerwedstrijden.

- Circa honderdveertig landelijke brandweerteams hebben in voorrondes gestreden voor een finaleplaats van de brandweerwedstrijden. De vijf beste teams streden zaterdag 23 september, in Nunspeet, om de felbegeerde eerste prijs. Om acht uur in de ochtend begon de eerste ploeg. Brandweerkorps Nunspeet is verantwoordelijk voor de organisatie en heeft een uitdagend scenario in elkaar gezet.

Leden en oud-leden zorgen samen voor een scenario. Om het zo echt mogelijk te maken zijn zowel brandweer, als politie, als ambulance aanwezig bij de finaledag. Alles is mogelijk tijdens zo’n oefening: brandbestrijding, technische hulpverlening, reddingswerk of bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen. Het doel van deelname aan de vaardigheidstoetsen voor de brandweerkorpsen is om naast vaardig te worden, ook vaardig te blijven. Tijdens de wedstrijden moeten de korpsen al hun deskundigheid, vaardigheden, creativiteit en kennis inzetten, waarbij de inzet door een deskundige jury wordt beoordeeld.

Koppen bij elkaar - Foto: RTV Nunspeet

Deelnemende korpsen

De deelnemende korpsen aan de landelijke finale zijn Blaricum, Linschoten, Beverwijk, Gemert en Bladel. De laatste ploeg begint om 15:00 uur aan de wedstrijd. Jeroen van Geenen is postcommandant en betrokken bij de brandweerwedstrijden. Op de locatie van de finale van de brandweerwedstrijden stond hij RTV Nunspeet te woord. "Het voelt erg goed dat we als post Nunspeet de wedstrijd kunnen en mogen organiseren. Het duurt ongeveer een halfjaar voordat je een goed scenario hebt gevormd en het is gelukt." Het trainen voor de wedstrijd is essentieel en elke ploeg heeft hier zijn eigen manier voor.

Veranderingen voor brandweer Nunspeet

Voorheen was de brandweer Nunspeet een gemeentelijke ploeg, maar tegenwoordig een veiligheidsregio, dit was even aanpassen maar het is goed gekomen. De volgende stap is de aanpassing van de kazerne van Nunspeet. Jeroen vertelt hier ook meer over, "De plannen liggen er en de voorbereidingen worden getroffen. Op dit moment zitten we al in de afrondende fase. Volgende maand hopen we een definitief plan te hebben voor de gemeenteraad."

Organisatie en tijd voor koffie - Foto: RTV Nunspeet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel