RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Albert Goeree
20 november 2023 9:00


Expositie Dinah Kohnstamm in Fré Drostzaal van Noord-Veluws Museum
Foto: Expositie Dinah Kohnstamm in Fré Drostzaal van Noord-Veluws Museum
Welkom door Roelant Robert, directeur Noord-Veluws Museum. Foto: RTV Nunspeet

- Onder grote belangstelling is zaterdag de expositie van de Amsterdamse kunstenares Dinah Kohnstamm geopend. Naast tal van belangstellenden waren veel leden van de Kohnstamm familie naar Nunspeet gekomen om de presentatie van het boek 'Dinah Kohnstamm en haar album Amicorum’ bij te wonen. Tevens zijn werken van haar tentoongesteld in de Fré Drostzaal van het Noord-Veluws Museum. Na een welkomstwoord door directeur Roeland Robert vertelde schrijfster Annejet Leupen-Kohnstamm over het werk en leven van Dinah Kohnstamm en overhandigde zij het eerste boek aan nicht Margot van Biezen.

Dinah was telg uit een bekende joodse familie, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland. Hoewel zij niet op transport naar Auschwitz hoefde, wilde zij haar zus Betty en huisgenoten Fanny van Raap en Dina Benjamin niet in de steek laten. Dinah werd samen met hen op 24 september 1942 in Auschwitz vergast.

Schilderij van Dinah Kohnstamm - Foto: RTV Nunspeet

Zij verbleef talloze malen op de Veluwe bij haar broer in huize De Schapendrift in Ermelo. Daar vierde zij in 1939 feestelijk haar zeventigste verjaardag. De expositie in de Fré Drostzaal duurt tot en met 14 april 2024.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Amsterdam  Best  Ermelo  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie